Rusia răspunde scutului antirachetă de la Deveselu: pregăteşte o rachetă de 100 de tone

racheta rusia
racheta rusia

Generalul rus Serghei Karakaev, şeful forţelor strategice ruseşti, a declarat că  în acest moment Rusia are în proiect contruirea unei rachete de peste 100 de tone care va trece de orice interceptoare ale scutului antirachetă. Gigantica rachetă este programată să treacă şi printr-un scut antirachetă amplasat în spaţiul cosmic.

“Dacă SUA pun sisteme antirachetă în spaţiu, lucru care nu poate fi exclus, dată fiind cercetarea intensivă în acest domeniu, potenţialul actualelor rachete intercontinentale ar putea fi insuficient să depăşească scutul antirachetă. Aşa că trebuie să construim noi rachete intercontinentale de 100 de tone", a spus Karakaev, citat de Russia Today.

Generalul rus a dezvăluit faptul că aceste rachete ar fi mai performante, fiind propulsate de combustibil lichid, mai bune şi mai rapide decât cele cu combustibil solid.

Aceasta nouă armă ar fi doatata cu încărcătură explozivă convenţională, nu cu una nucleară, a mai spus Karakaev.

Şeful forţei de rachete militare a Rusiei a mai spus că, deocamdata, rachetele pe care le deţine Rusia sunt suficiente pentru a trece de scutul antirachetă proiectat al Statelor Unite, ale căror interceptoare vor fi bazate în Romania, la Deveselu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel