Rusia, pusă la zid de Japonia. Noi sancțiuni asupra a 21 de organizații rusești

Rusia, pusă la zid de Japonia. Sancțiuni asupra a 21 de organizații rusești / Foto: Pixabay, de Oleg Shakurov
Rusia, pusă la zid de Japonia. Sancțiuni asupra a 21 de organizații rusești / Foto: Pixabay, de Oleg Shakurov

Japonia a impus sancțiuni asupra a 21 de organizații din Federația Rusă.

Japonia a adăugat 21 de companii rusești pe lista de sancțiuni și a interzis, de asemenea, exportul de bunuri "legate de arme chimice" în Rusia, potrivit Ministerului de Externe japonez, scrie Interfax.

"În lumina situației internaționale actuale din jurul Ucrainei și pentru ca Japonia să contribuie la eforturile internaționale de realizare a păcii internaționale, (...) și ținând cont de măsurile pe care marile țări au decis să le ia, Cabinetul de Miniștri a aprobat "Interdicția de export" către organizațiile indicate din Federația Rusă", se arată în mesajul publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei.

Potrivit unui comunicat al ministerului, Tokyo a decis să impună o interdicție de export pentru 21 de organizații rusești. În plus, Japonia impune un embargo asupra exportului de "mărfuri și materiale legate de arme chimice în Federația Rusă".

Printre organizațiile incluse în listele de sancțiuni se numără Institutul Central de Cercetare al 46-lea al Ministerului Apărării al Federației Ruse, OJSC Moselectronproekt, NPO Etalon, JSC VO Mashpriborintorg și JSC Energia.

Institutul de fizică teoretică și experimentală A.I. Alikhanov al Centrului Național de Cercetare "Institutul Kurchatov", LLC "Sistemul de licitație automatizat al Ordinului de Apărare a Statului", PJSC Întreprinderea de cercetare și producție Arzamas "Temp-Avia" și altele, au fost, de asemenea, interzise.

Germania vrea să le interzică cetățenilor UE să facă parte din conducerea întreprinderilor de stat ruse

Germania doreşte să împiedice cetăţenii Uniunii Europene (UE) să deţină roluri-cheie în întreprinderile de stat ruse, potrivit unei propuneri de noi sancţiuni ale UE împotriva Rusiei, consultată de cotidianul Süddeutsche Zeitung, scrie dpa.

Ani de zile, fostul cancelar german Gerhard Schröder a făcut parte din consiliul de conducere al gigantului energetic rus Rosneft. El a anunţat în cele din urmă în mai că va părăsi consiliul de administraţie, după ce a fost pus sub presiune crescândă în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Potrivit jurnalului, Berlinul insistă, de asemenea, pentru implementarea unui plafon global de preţ pentru importurile de petrol din Rusia, aşa cum a propus deja grupul G7, plus interzicerea cooperării cu companiile ruse în domeniul energiei nucleare.

Propunerea germană ar interzice şi vânzarea de bunuri imobiliare în Uniunea Europeană către cetăţenii ruşi. Mai multe persoane ar fi supuse interdicţiilor de călătorie în UE şi îngheţării activelor.

Noi sancțiuni împotriva Rusiei

Statele membre ale UE au convenit să impună noi sancţiuni împotriva Moscovei după anunţul de săptămâna trecută privind mobilizarea parţială în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Comisia Europeană a purtat discuţii în weekend cu reprezentanţii celor 27 de state membre ale UE pentru a le evalua priorităţile, transmite Agerpres. 

Ramura executivă a UE lucrează în prezent la o propunere concretă de sancţiuni pe care statele membre să o discute miercuri. Sancţiunile Uniunii necesită acordul unanim.

În ceea ce priveşte propunerea privind posturile cheie în companiile de stat ruse, ziarul german susţine că Moscova a încercat de mult timp să exercite o influenţă politică asupra capitalelor europene cu aceste numiri profitabile şi solicită încetarea acestei "corupţii strategice". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel