Rusia pregătește un contraatac extrem la sancțiunile UE

Moscova ia în considerare să restricționeze sau chiar să interzică zborurile companiilor aeriene europene pe teritoriul Rusiei, potrivit publicației Vedemosti, citată de Der Spiegel.

La aproape două săptămâni de la impunerea unui nou set de sancțiuni, Moscova nu a luat încă nicio măsură ca răspuns împotriva Uniunii Europene, reacțiile rămânând doar la nivel declarativ.

Însă tăcerea Moscovei nu se traduce într-o resemnare, ci într-un răgaz pe care liderul de la Kremlin l-a luat pentru a pregăti un răspuns pe măsură.

Vedomosti scrie că Rusia se gândește să interzică sau să restricționeze zborurile companiilor aeriene pe teritoriul său. O sursă care a preferat să-și păstreze anonimatul a avertizat că pagubele pentru marile companii europene vor fi enorme. De exemplu, pierderile Lufthansa, British Airways și Air France ar ajunge la un miliard de euro dacă s-ar impune o restricție de trei luni.

Acțiunea Rusiei va avea însă un recul. Compania locală Aeroflot ar pierde 55 de milioane de euro în trei luni  deoarece încasează taxe de la companiile europene care efectuează zboruri deasupra Rusiei.

UE a adăugat pe "lista neagră" 15 oficiali ruși și ucraineni proruși plus nouă instituții și alte nouă societăți comerciale. Sancțiunile presupun înghețarea averilor acestora din Uniunea Europeană și interdicția de a primi viză de intrare în țările blocului comunitar. Respectiva listă cuprindea până în prezent 72 de responsabili ruși și ucraineni proruși, plus două companii din Crimeea.

Rusia, manevre militare de amploare la granița cu Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel