Rusia o pune pe lista celor urmăriți internațional pe presupusa ucigașă a fiicei lui Dughin

Rusia o pune pe lista celor urmăriți internațional pe presupusa ucigașă a fiicei lui Dughin / Foto: Captură video Youtube Corriere della Sera
Rusia o pune pe lista celor urmăriți internațional pe presupusa ucigașă a fiicei lui Dughin / Foto: Captură video Youtube Corriere della Sera

Rusia plănuiește să o pună pe lista de urmăriți pe presupusa ucigașă a fiicei lui Aleksandr Dughin.

Comisia de Investigații a Federației Ruse a anunțat că presupusa ucigașă a jurnalistei Daria Dughina, cetățeanul ucrainean Natalya Vovk, va fi trecută în urmărire, scrie Interfax.

"Sunt identificate și alte persoane implicate în săvârșirea acestei infracțiuni", a informat Comitetul de Investigații al Federației Ruse.

Comisia de anchetă a raportat că se efectuează o percheziție în apartamentul închiriat de Vovk. S-ar fi găsit și un garaj închiriat de Vovk, în care se efectuează cercetări.

"În cadrul cauzei penale au fost desemnate examinările necesare. Concluzia despre puterea dispozitivului exploziv activat se va face pe baza rezultatelor unei expertize medico-legale explozive", a precizat ministerul.

Comisia de anchetă a adăugat că au fost audiate rudele victimei, personalul și participanții la festivalul "Tradiția", martori ai incidentului. "Înregistrările video de la camerele de supraveghere exterioare sunt studiate pentru a obține informații semnificative", au mai precizat anchetatorii. 

Detalii despre crimă


Mașina în care se afla Dughina a fost aruncată în aer în seara zilei de 20 august, lângă satul Bolșie Vyazemy, regiunea Moscova. Fata a murit pe loc. Pe acest fapt, Comisia de anchetă din Rusia a deschis un dosar penal. Departamentul susține că este vorba despre un asasinat făcut la comandă.

Ulterior, Serviciul Secret al Federației Ruse a anunțat că ancheta și cazul uciderii Dariei Dughina au fost rezolvate. FSB acuză serviciile speciale ucrainene de moartea jurnalistei.

"Făptașul este cetățean al Ucrainei, Vovk Natalya Pavlovna, născută în 1979, care a sosit în Rusia la 23 iulie 2022, împreună cu fiica ei Shaban Sofia Mikhailovna, născută în 2010", a spus FSB.

Care este, de fapt, relația dintre Aleksandr Dughin și Vladimir Putin. Filosoful rus a dat cărțile pe față în 2018

Cu barba sa extravagantă și retorica controversată, lui Aleksandr Dughin i-a fost ușor să atragă atenția. Unii l-au etichetat ca fiind filosoful de extremă dreaptă, "creierul lui Putin" sau "Rasputin". Alți comentatori, însă, au respins ideea că Dughin este luat în mod deosebit în serios la Kremlin, subliniind faptul că și-a pierdut locul de muncă la Universitatea de Stat din Moscova în 2014, scrie Financial Times.

În pofida acestor opinii diferite, se pare că totuși, cineva, evident, l-a luat pe Dughin foarte în serios. Asta pentru că weekendul trecut, fiica sa Daria Dugina, o jurnalistă naționalistă, a fost ucisă în afara Moscovei, după ce în mașina în care se afla a fost instalată o bombă. Se presupune că Dughin însuși a fost ținta reală a acestui asasinat.

Oricare ar fi relația personală dintre Putin și Dughin, decizia liderului rus de a invada Ucraina a dus la bun sfârșit ideile pe care Dughin le-a promovat încă de la începutul anilor 1990. În cartea sa din 1997, Foundations of Geopolitics, care a a fost predată și la Academia de Stat Major a armatei ruse, Dughin a susținut că "Ucraina ca stat nu are nicio semnificație geopolitică".

Întrebat despre influența sa asupra lui Putin la o prelegere din 2018 la Universitatea Fudan din Shanghai, Dughin a fost timid, dar a subliniat că pledează pentru anexarea Crimeei de către Rusia în anii 1990, "cu mult înaintea lui Putin". Citește continuarea știrii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel