Rusia, o nouă lovitură dată Turciei. A suspendat regimul fără vize

Rusia impune noi sancțiuni Turciei, după doborârea avionului de vânătoare. Serghei Lavrov, ministrul de externe rus, a declarat la finalul întrevederii cu omologul său sirian Walid Muallem, că a decis să suspende regimul fără vize cu Turcia de la începutul lui 2016, informează TASS și AFP.

'Conducerea Federației Ruse a luat decizia de a suspenda regimul fără vize care funcționează între Rusia și Turcia. Această decizie va intra în vigoare la de la 1 ianuarie', a spus Lavrov.

Înainte de consultările cu Muallem, șeful diplomației ruse a declarat că Ankara 'a depășit limitele admisibilului și acest lucru ar putea duce Turcia într-o situație complicată'.

Tensiunile au continuat să se adâncească între Rusia și Turcia, după incidentul de marți, când un bombardier rus Su-24 a fost doborât de aviația turcă pe motiv că a încălcat spațiul aerian al Turciei. Moscova susține contrariul și afirmă că aparatul său nu a părăsit spațiul aerian al Siriei, unde era angajat în campania de lovituri aeriene împotriva pozițiilor grupărilor islamiste.

[citeste si]

Imediat după incident, MAE rus le-a 'recomandat' rușilor să evite în viitorul apropiat călătoriile în Turcia, iar la scurt timp agenția federală pentru turism, Rosturism, le-a recomandat operatorilor din domeniu să retragă de la vânzare pachetele turistice în această țară. Joi, MAE rus le-a cerut rușilor aflați pe teritoriul Turciei să revină în țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel