Rusia nu va mai importa animale vii din UE

bovine
bovine

Rusia va interzice, începând cu 20 martie, importurile de animale vii din toate statele membre UE, ca urmare a extinderii virusului Schmallenberg, potrivit anunțului făcut, luni, de către Serviciul Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse (Rosselhoznadzor), informează RIA Novosti.

”Rosselhoznadzor consideră necesar să-i informeze pe toţi participanţii de pe piaţă despre decizia sa de a suspenda importurile de animale vii din statele membre ale Uniunii Europene, începând cu data de 20 martie', a anunţat într-un comunicat Serviciului Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse.

Măsura de sistare a importurilor de animale vii a fost impusă de eşecul agenţiilor sanitar veterinare din UE de a oferi părţii ruse informaţii cu privire la epidemie, măsurile de combatere a bolii sau informații privind cercetările legate de producerea unui antidot.

Virusul Schmallenberg, numit după oraşul german unde a fost identificat pentru prima dată în luna agust 2011, se răspândeşte prin intermediul insectelor. Până în prezent, cazuri de contaminare a animalelor cu acest virus s-au înregistrat în Belgia, Olanda, Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Denumită și boala ”limbii albastre”, din cauza cianozării limbii la animalele bolnave, afecțiunea provoacă febră, tulburări gastro-intestinale, săderea bruscă a producției de lapte și avorturi spontane și se manifestă, în special, la oi.

Citește și:

Virusul Schmallenberg face ravagii: 820 de ferme afectate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel