Rusia nu l-a felicitat pe Joe Biden după câștigarea alegerilor din SUA. Cum explică Kremlinul acest fapt

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Vladimir Putin nu l-a felicitat pe Joe Biden după câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA. Secretarul de presă al președintelui rus a explicat acest gest.

Kremlinul intenționează să aștepte rezultatele procedurilor judiciare în legătură cu rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA și anunțarea rezultatelor oficiale ale votului înainte de a-l felicita pe noul șef al Casei Albe, a declarat secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov, transmite Interfax.

"Un președinte ales trebuie deja anunțat, iar actualul președinte trebuie să recunoască rezultatele alegerilor și toate procesele trebuie finalizate. Abia după aceea, rezultatele vor fi însumate oficial, dar este evident că acest lucru nu s-a întâmplat încă.", a spus Dmitri Peskov.

Vladimir Putin a declarat anterior că evită să îl felicite pe Joe Biden pentru că și în alegerile precedente sondajele arătau că Hillary Clinton este câștigătoare, dar în cele din urmă Donald Trump a fost declarat învingător.

"În acest caz, este o figură de stil. Dacă vă amintiți, ultima dată când Trump a fost ales în cele din urmă președinte, predicțiile tuturor americanilor și sociologilor au mărturisit că Hillary Clinton câștiga. Exact asta a vrut să spună președintele. Au vorbit deja despre acest lucru ca un fapt împlinit, dar s-a întâmplat într-un mod diferit. ", a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului declarația lui Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel