Rusia, nou incident internaţional. Încercare de intimidare

Estonia şi Finlanda acuză că avioane ruseşti le-au încălcat spaţiul aerian. Moscova afirmă însă că avioanele militare SU-27 au efectuat zboruri de antrenament joi și vineri deasupra apelor neutre, transmite Agerpres. 

Estonia a anunțat că un avion rusesc i-a încălcat spațiul aerian vineri, la câteva ore după ce Finlanda vecină a declarat că două avioane ale aceluiași stat au trecut peste teritoriul ei în timp ce se pregătea să semneze un pact de apărare cu Statele Unite, relatează Reuters.

Moscova a negat că a trimis avioane dincolo de granițe — dar potrivit unui analist finlandez, Rusia ar fi efectuat zborurile pentru a reaminti influența sa în timp ce țările din regiune caută să-și consolideze legăturile cu Occidentul. 
    
Ministerul eston al Apărării a afirmat că un avion de luptă rusesc a intrat în spațiul său aerian pentru mai puțin de un minut cu transponderul oprit la ora 2.38 (23.38 GMT joi). 

[citeste si]
    
Helsinki la rândul său a anunțat că două avioane SU-27 au intrat în spațiul aerian finlandez joi după-amiază și seară, peste Golful Finic ce separă Finlanda de Estonia. 
    
"Luăm aceste incidente în serios", a declarat reporterilor ministrul finlandez al apărării Jussi Niinistö. "A avea două încălcări suspectate (ale spațiului aerian) în aceeași zi este ceva excepțional". 
    
Ministerul rus al Apărării a respins aceste informații, afirmând că avioanele militare SU-27 au efectuat zboruri de antrenament joi și vineri deasupra apelor neutre, potrivit agențiilor de presă ruse. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel