Rusia ne dă cu flit în problema deschiderii unui consulat la Tiraspol

În problema deschiderii unui consulat  în Transnistria, Federația Rusă ne dă cu flit. Vicepremierul  Dmitri Rogozin, reprezentantul special al preşedinţiei ruse pentru această regiune a declarat că "pe voi, românii, nici nu avem de gând să vă întrebăm".

Moscova nu intenţionează să ţină cont de părerea Bucureştiului cu privire la deschiderea unui consulat rus în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, a declarat  Dmitri Rogozin.

"Iar pe voi, românii, nici nu avem de gând să vă întrebăm. Aceasta este o problemă bilaterală a relaţiilor ruso-moldoveneşti", a scris Rogozin într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

 Vicepremierul rus face această declaraţie în contextul în care ministrul român de Externe Titus Corlăţean a declarat recent că România aşteaptă cu interes poziţia Guvernului de la Chişinău în legătură cu intenţia Moscovei de a deschide un consulat în Transnistria.

 "Pentru moment nu este cazul ca România să se pronunţe într-un fel sau altul. Nu există niciun stat care să fie recunoscut indepependenţa republicii separatiste transnistrene. Rusia nu are de ce să deschidă un consulat în zonă", a declarat şeful diplomaţiei române joi seara pentru un post românesc de ştiri.

 Rogozin urmează să efectueze o vizită în Republica Moldova în perioada 16-17 noiembrie, pentru soluţionarea problemei deschiderii acestui consulat, a anunţat Itar-Tass în pagina electronică. "Voi insista asupra acestui lucru, iar aceasta este poziţia mea de principiu. Voi merge în Republica Moldova cu unicul scop de a ridica problema deschiderii acestui consulat", a declarat Rogozin la 3 noiembrie, pentru Itar-Tass, comentând informaţii cu privire la o posibilă anulare a vizitei. "Nu este luată în considerare nicio anulare, pentru moment", adăuga el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel