Rusia, măsuri după asasinarea ambasadorului

lavrov dece
lavrov dece

Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a cerut să nu se facă "nicio concesie teroriștilor" în criza siriană, în cadrul unei întrevederi cu omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, la Moscova, a doua zi după asasinarea ambasadorului rus. Totodată, Lavrov a anunțat că Rusia va continua lupta îmoptriva terorismului.

"Sper că discuțiile noastre, precum și următoarea întâlnire tripartită cu omologul nostru iranian să ne permită să ajungem la acorduri care să avanseze procesul de reglementare sirian (...), dar fără a se face concesii teroriștilor ", a declarat Lavrov, adresându-se lui Mevlut Cavusoglu, informează Agerpres.

Ministrul rus de externe a declarat că niciun cartier nu ar trebui lăsat teroriștilor în Siria, potrivit Reuters.

Într-o serie de declarații făcute înaintea întrevederii cu ministrul turc, Lavrov a afirmat că asasinarea ambasadorului Andrei Karlov face dialogul dintre Moscova și Ankara și mai oportun și că cei care intenționau să submineze relațiile ruso-turce prin acest atac abominabil nu și-au atins obiectivul.

Serghei Lavrov a declarat, de asemenea, că Rusia este foarte recunoscătoare Turciei pentru faptul că a reacționat cu rapiditate după asasinarea ambasadorului.

Andrei Karlov a decedat după ce a fost împușcat din spate, în timp ce rostea un discurs la o galerie de artă din Ankara luni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel