Rusia intră în războiul de iarnă cu echipamente din Iran. După ce a zdrobit armatele lui Napoleon în 1812 și a respins invazia din 1941, Generalul Iarnă abandonează Rusia

Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

În multe zone din Ucraina iarna deja și-a făcut simțită prezența, context în care toți ochii sunt pe modul în care se va desfășura în următoarele luni războiul rus de agresiune din Ucraina.

Expresia de „Generalul Iarnă” își are originea încă de pe vremea dezastruoasei campanii conduse de Napoleon Bonaparte în 1812 în Rusia, o țară în care „intri ușor, dar ieși foarte greu”, parafrazându-l pe unul din generalii lui Napoleon.După ce a zdrobit armatele lui Napoleon, Generalul Iarnă a contribuit decisiv la respingerea invaziei generată pe 22 iunie 1941 - Operațiunea Barbarossa: Invadarea URSS-ului de către, până atunci aliatul ei, Germania nazistă.

După un blitzkrieg fulminant, iarna a transformat pământul sovietic în morminte pentru aproape un milion de soldați germani, doar la Stalingrad.

Desigur, excepție poate fi 1939 și „Războiul de iarnă” dintre URSS și micuța Finlanda care a avut curaj să se opună lui Iosif Vissarionovici Stalin, când finlandezii au știut să gestioneze problema anotimpului geros.

Problemele cu care se va confrunta Armata rusă în războiul de iarnă:

Azi, după secole, Generalul Iarnă nu pare să mai favorizeze Armatele ruse. Dimpotrivă.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DEFENSE ROMANIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel