Rusia, interzisă la Olimpiada de la Rio

Consiliul Federaţiei Internaţionale de Atletism, întrunit vineri, la Viena, a decis să menţină suspendarea Rusiei, astfel că atleţii din această ţară nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, informează ediţia electronică a cotidianului francez L'equipe.


”Pot să confirm, suspendarea este menţinută”, a declarat Mihail Butov, secretarul general al ARAF (Federația rusă de atletism), fără alte comentarii.

Atleții ruși nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio după menținerea, vineri, a suspendării Federației ruse de atletism (ARAF) de către Federația internațională de atletism (IAAF), a anunțat Ministerul rus al Sporturilor.

Rezultatul votului membrilor consiliului IAAF a creat o situație fără precedent: atleții ruși nu vor putea să participe la cea de-a XXXI-a ediție a Jocurilor Olimpice 2016 de la Rio, a indicat ministerul într-un comunicat, declarându-se foarte dezamăgit de această decizie a IAAF. 
Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, a asigurat vineri că Rusia va reacționa la această decizie, așteptată, din partea Federației internaționale de atletism de a menține suspendarea atleților ruși.

În același timp, campioana olimpică la săritura cu prăjina, Elena Isinbaeva, a anunțat că se va adresa justiției.

"Este o încălcare a drepturilor omului. Nu pot să tac, voi lua măsuri. Mă voi adresa unei curți a drepturilor omului", a afirmat Isinbaeva, fără să precizeze cărui tribunal se va adresa.

Comitetul Olimpic se va întâlni marțea viitoare, pe 21 iunie, la rândul său, când va decide dacă atleții ruși neimplicați în cazuri de dopaj vor putea să concureze la Jocurile Olimpice, sub steagul olimpic. La ultima Olimpiadă, de la Londra, din 2012, rușii au obținut 14 medalii, printre care șase de aur. A fost a doua cea mai bună ”zestre” de medalii, după cea a Statelor Unite, informează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel