Rusia, întăriri în Marea Neagră

Ekaterinburg
Ekaterinburg

Rusia intenționează ca până la finele anului 2017 să relocheze în Marea Neagră trei submarine, transmite presa din Ucraina. 

Rusia intenționează să relocheze până la sfârșitul anului în curs trei submarine din proiectul "Varșavianka", aflate în prezent în dotarea Flotei ruse din Marea Baltică, capabile să transporte rachete de croazieră, relatează presa ucrainiană, citând o declarație făcută duminică de purtătorul de cuvânt al Flotei ruse din Marea Neagră.

La ora actuală, potrivit responsabilului rus, Flota Rusiei din Marea Neagră (cu baza în Sevastopol/Crimeea) este completată cu submarine cu propulsie diesel-electrică din proiectul 636.3, echipate cu rachete de croazieră de tipul "Kalibr", similare rachetelor de croazieră americane Tomahawk.

Trei submarine din acest proiect, supranumite și "găuri negre în ocean", deoarece sunt aproape nedetectabile — "Novorossiisk", "Rostov-pe-Don" și "Stary Oskol" — se află deja în Marea Neagră.

Până la sfârșitul anului 2017 este așteptată sosirea a încă trei submarine similare — "Krasnodar", "Kolpino" și "Veliki Novgorod". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel