Rusia încearcă să-i reducă la tăcere pe opozanți? Un jurnalist critic la adresa Kremlinului a fost crunt bătut

Igor Jucov, un jurnalist şi activist critic la adresa Kremlinului, a fost bătut crunt chiar în fața casei sale.

Bloggerul opoziției și gazda emisiunii „Ecoul Moscovei”, Igor Jucov, a fost bătut crunt în fața casei sale, scrie Interfax. Tânărul în vârstă de 22 de ani a fost dus la spital cu tăieturi în zona feţei şi cu posibile leziuni cerebrale, scrie presa rusă. Echipa sa a publicat imagini cu rănile sale pe rețelele de socializare. Potrivit lor, bărbatul a fost lovit de mai multe ori în zona capului în timp ce se afla culcat la pământ. Momentan nu se cunoaște cine sunt atacatorii. Totuși, jurnalistul ar fi declarat că este vorba despre doi bărbați. Potrivit oamenilor legii din Rusia, în acest caz a fost deschisă o anchetă după ce bărbatul a depus o plângere la poliție.

Jucov este un cunoscut blogger din Rusia. El a lucrat pentru Eho Moskvî după ce statul i-a interzis să aibă propriul său canal video online. Emisiunile sale au atras atenția multor oameni și avea mii de urmăritori. El l-a intervievat pe opozantul rus Alexei Navalnîi. Igor Jucov este cunoscut ca fiind un critic înflăcărat al lui Vladimir Putin. Tânărul a afirmat în trecut că vrea să fie el însuşi preşedinte al Rusiei.

Reducere la tăcere?

Cu o zi înainte de a fi atacat, Igor Jucov a publicat un videoclip pe canalul său de YouTube, în care spunea că ar fi fost expulzat din programul de master HSE imediat după înscriere. Potrivit bloggerului, el a fost admis la programul de masterat de la Școala de Design HSE pe profilul „Cinema Art: Directing and Dramatic Art” și a plătit școlarizarea, dar apoi contractul a fost reziliat brusc. Jucov crede că a fost exclus din cauza activităților sale de opoziție.

Jucov a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare şi i s-a interzis să aibă propriul site timp de doi ani de către o instanţă din Moscova în decembrie anul trecut. El a intrat în echipa Eho Moskvî după aceea.

Igor Jucov a fost arestat pe 2 august 2019  fiind acuzat că a participat la revoltele din 27 iulie din centrul Moscovei. Ulterior, tânărul a fost acuzat că a solicitat public activități extremiste folosind internetul, iar urmărirea penală pentru acuzații de participare la revolte a fost încheiată din cauza lipsei de implicare. „Cazul Riot” din Moscova este o serie de dosare penale împotriva activiștilor care au fost reținuți la proteste necoordonate în sprijinul candidaților neînregistrați la Duma orașului Moscova în 27 iulie și 3 august 2019.

Amintim că opozantul rus Alexei Navalnîi ar fi fost otrăvit. El se află în prezent internat într-un spital din Berlin după ce ar fi fost otrăvit într-o cafenea dintr-un aeroport.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel