Rusia înarmează Belarusul. Lukașenko va primi tehnică militară de ultimă generație, dar nu vrea să fie întrebat cât costă

Rusia înarmează Belarusul. Lukașenko va primi tehnică militară de ultimă generație  /  Sursă foto: Pixbay
Rusia înarmează Belarusul. Lukașenko va primi tehnică militară de ultimă generație / Sursă foto: Pixbay

Aleksandr Lukașenko o să primească tehnică militară de ultimă generație de la Moscova.

Rusia înarmează până în dinți regimul lui Lukașenko. Liderul de la Minsk a declarat că, în următoarea perioadă, va primi tehnică militară de ultimă generație din partea Moscovei.

Este vorba despre zeci de avioane, elicoptere, sisteme de apărare anti-aeriană și chiar și S-400. Eternul președinte al Belarusului le-a cerut jurnaliștilor să nu-l întrebe câți bani va costa această achiziție sau din ce surse vor fi aceștia alocați.

El a preferat doar să spună că tehnica militară despre care a vorbit este foarte necesară. Liderul de la Minsk este intens contestat atât în țară, cât și peste hotare după ce a câștigat în alegerile prezidențiale de anul trecut.

Atunci, lumea a ieșit la proteste în masă, acuzându-l că a fraudat scrutinul. Iar comunitatea internațională a adoptat sancţiuni împotriva regimului Lukaşenko după ce Minskul a deturnat o cursă aeriană internaţională cu scopul arestării unui jurnalist de opoziţie, scrie Publika.

Val de furie printre opozanții lui Lukașenko. Belarus va primi un miliard de dolari de la FMI

Belarus va primi un miliard de dolari de la Fondul Monetar Internațional, pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Decizia a provocat un val de furie, deoarece opoziția din această țară consideră că regimul Lukașenko va folosi banii pentru represiuni.

Fondul Monetar Internațional a comunicat că va distribui 650 de miliarde de dolari către statele membre, ca parte a așa-numitelor drepturi speciale DST.

”La fel ca alte țări membre ale FMI, Belarus va primi o alocare DST proporțional cu cota sa”, a transmis un purtător de cuvânt al FMI, care a adăugat că, având în vedere evenimentele din această țară, va monitoriza situația îndeaproape.

Furie printre opozanții lui Lukașenko

Fondul a comunicat, luni, că va acorda plăți DST în valoare de aproximativ 650 miliarde dolari. Dacă banii sunt folosiți cu înțelepciune, vor fi o ocazie unică pentru a combate această criză fără precedent, a declarat șefa FMI Kristalina Georgieva, citată de Politico.

Anunțul a dus la furie în rândul opoziției din Belarus, deoarece vine într-un moment în care conflictul cu Europa din cauza încălcării drepturilor omului este în creștere. Belarus este acuzat că a trimis imigranți la frontierele UE ca răzbunare împotriva blocului comunitar, după ce regimul lui Alexander Lukașenko a fost recent supus unor sancțiuni suplimentare de către UE, SUA și Marea Britanie pentru diverse abuzuri în urma alegerilor prezidențiale din august 2020 (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel