Rusia impresionată de Igor Dodon

Rusia speră în stabilirea unor relații mai constructive cu Bulgaria și Republica Moldova după recentele alegeri prezidențiale în cele două țări. În Bulgaria și Republica Moldova alegerile au fost câștigate de către candidați proruși.

"Ne așteptăm că vor exista unele oportunități acolo pentru relații mai constructive", a afirmat Iuri Ușakov, consilierul lui Vladimir Putin, întrebat dacă Moscova se așteaptă la o normalizare a relațiilor cu Bulgaria și Republica Moldova după recentele alegeri prezidențiale.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova au fost câștigate de către liderul socialiștilor, Igor Dodon, care pledează pentru normalizarea relațiilor cu Rusia, scrie RIA Novosti, amintind că, felicitându-l pentru victorie, președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat speranța într-un dialog constructiv și o conlucrare activă pentru dezvoltarea relațiilor moldo-ruse, în conformitate cu prevederile Tratatului de cooperare și de prietenie dintre cele două țări.

În Bulgaria, noul președinte este tot un socialist, Rumen Radev, general de aviație. În mesajul său de felicitare adresat acestuia, Putin și-a exprimat încrederea că Moscova și Sofia vor reuși să impulsioneze dialogul politic și extinderea cooperării, conform agenției de presă ruse.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declarase cu acel prilej că Moscova respectă alegerea făcută de cetățenii din Republica Moldova și Bulgaria și îi felicită pe candidații care au câștigat alegerile prezidențiale în cele două țări. Totodată, a spus el, Rusia a fost "impresionată" de declarațiile făcute de Igor Dodon și Rumen Radev privind dorința lor de a acționa în direcția normalizării relațiilor cu alte țări, respectiv cu Rusia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel