Rusia îi oferă azil politic lui Snowden, inamicul numărul unu al Senatului american

snowden
snowden

Americanul Edward Snowden, aflat la originea scurgerilor de informații cu privire la mecanismele de supraveghere ale NSA, a primit azil politic temporar pe teritoriul Rusiei, cu posibilitate de prelungire. Expertul IT poate intra pe teritoriul Federației, a anunțat avocatul lui Snowden, Anatoly Kucherena.

”Tocmai i-am înmânat actele venite de la Serviciul de Imigrație rus. De ele avea nevoie pentru a părăsi zona de tranzit”, a spus reprezentantul legal a lui Snowden. Acesta a arătat documentele presei, menționând că americanul poate rămâne în Rusia până pe 21 iulie 2014. Statutul său de refugiat politic poate fi reînnoit, anual, la cerere.

Potrivit unei surse citate de Russia Today, Snowden a părăsit zona de tranzit la ora 15:30, ora Moscovei.

Locația sa actuală nu va fi făcută publică, a subliniat Kucherenca. ”Este cel mai căutat om de pe planetă și securitatea sa va fi o prioritate”, a explicat avocatul. ”Se va ocupa el însuși de securitatea sa, eu îl voi consulta în calitate de avocat”, a punctat apărătorul americanului.

Președinția Rusiei și-a exprimat speranța că recentele evoluții în cazul Snowden nu vor afecta relația pe axa Moscova-Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel