Rusia își anunță planurile pentru Transnistria

Vicepremierul Dmitri Rogozin a declarat, joi, de la Tiraspol, că Rusia va face toate eforturile pentru a evita izolarea Transnistriei și pentru a menține pacea în regiunea separatistă a Republicii Moldova.

"Vedem o adevărată blocadă lansată la granițele Transnistriei. Bărbaților nu le este permis să intre în regiunea vecină Odesa, fapt care demonstrează frica fasciștilor de acolo", a declarat Rogozin pentru Itar-Tass.

Însărcinatul Kremlinului cu probleme Transnistriei, Rogozin a ajuns ieri în Tiraspol, unde participă la parada de 9 mai. De ziua Victoriei se sărbătorește victoria împotiva naziștilor din ceal de-al Doilea Război Mondial.

Citește și: Putin, despre independența Transnistriei


"Rusia, ca un garant al păcii și securității Nistrului, va face tot ce îi stă în putere pentru a o proteja (Transnistria) de la a fi izolată. Nu doar că urmărim situația, ci vom face mișcările necesare în funcție de evoluții. V-am ajutat și vom continua să vă ajutăm: principalul obiectiv este să menținem pacea", a mai spus oficialul rus.

Comentând influența negativă a crizei ucrainene asupra Transnistriei, Rogozin a notat importanța menținerii în regiunea separatistă a amintirii Marelui Război Patriotic.

"Sunt fericit să văd consolidarea oamenilor. Amintire despre acest război sunt foarte tipice, oamenii din ziua de azi fiind diviați înre cei ce marchează această zi și cei ce nu o fac - în continuare, pângăresc istoria. Vreau să notez că rezidenții Transnistriei au păstrat spiritul victoriei", a declarat vicepremierul rus.

Citește și: Ce i s-a întâmplat lui Rogozin la intrarea în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel