Rusia și China participă la un exercițiu militar comun în Marea Mediterană

Nu mai puțin de nouă nave de război ruse şi chineze participă, în aceste zile, în Marea Mediterană, la un exerciţiu militar comun denumit "Cooperare maritimă - 2015". Informaţia a fost conformată de ministrul rus al Apărării, potrivit antena3.ro.

"Faza activă a exerciţiului va fi organizată în Marea Mediterană în perioada 17-21 mai", informează un comunicat al Ministerului Apărării. Scopul exerciţiilor ruso-chineze "este sporirea înţelegerii reciproce între cele două armate ... , în ceea ce priveşte stabilitatea, contracararea noilor provocări şi ameninţări pe mare", a declarat viceamiralul Aleksandr Fedotenkov, vicecomandant al marinei ruse, care conduce exerciţiile din partea Moscovei. Viceamiranul chinez Du Czinchen va fi comandantul exerciţiilor părții chineze.

Potrivit adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov, "exerciţiile nu sunt îndreptate împotriva unei ţări terţe şi nu au legătură cu situaţia politică din regiune".

Ministrul chinez al Apărării declarase anterior că manevrele comune se vor concentra pe siguranţa navigaţiei, realimentarea pe mare, misiuni de escortare şi exerciţii de tragere.

Vezi și: Kremlinul anunță cinci exerciții militare comune Rusia - China - India

În prezent, NATO şi aliaţii săi efectuează exerciţii militare în Europa.

După deteriorarea relaţiilor dintre Moscova şi Occident din cauza crizei ucrainene, Rusia a sporit cooperarea cu China atât la nivel economic, cât şi militar.

Preşedintele Xi Jinping a fost principalul invitat al lui Vladimir Putin la parada din 9 mai. De asemenea, Rusia şi China au semnat un contract în valoare de 25 de miliarde de dolari, mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel