Rusia și Canada, dispută pe Twitter cu hărți geografice

Platforma de microblogging Twitter a devenit scena unui adevărat conflict al cuvintelor și al hărților între Rusia și Canada, în legătură cu situația din Ucraina.

Rusia a ripostat după ce, miercuri, delegația Canadei la NATO a ironizat într-un stil inedit declarațiile mai multor militari ruși capturați de autoritățile ucrainene pe teritoriul statului. Întrucât aceștia s-au apărat pretinzând că s-au rătăcit accidental pe teritoriul Ucrainei, canadienii au postat o hartă pe care au marcat "Russia" cu roșu, iar teritoriul Ucrainei, inclusiv Peninsula Crimeea, în albastru, notat cu "Not Russia", relatează The Telegraph, potrivit hotnews.ro.

În plus, canadienii au postat și un mesaj justificativ: "Geografia poate fi dificilă. Iată un ghid pentru soldații ruși care se tot rătăcesc și intră din greșeală în Ucraina".

Harta canadienilor a fost distribuită de peste 33.000 de utilizatori, unul dintre ei apreciind ironic mișcarea drept "cel mai agresiv act canadian de la 1812 încoace".

Ulterior, Rusia a ripostat într-o manieră similară, postând propria lor hartă, în care disputata regiune Crimeea este marcată ca teritoriu rusesc.

Până în acest moment, răspunsul Rusiei a fost distribuit doar de aproape 5.000 de utilizatori

Duelul inedit între reprezentanții celor două state i-a amuzat pe utilizatorii Twitter, aceștia așteptând acum cu interes replica diplomaților canadieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel