Rusia i-a trimis ambasadorului SUA o notă de protest față de comentariile lui Biden despre Putin

Rusia i-a trimis ambasadorului SUA o notă de protest față de comentariile lui Biden despre Putin
Rusia i-a trimis ambasadorului SUA o notă de protest față de comentariile lui Biden despre Putin

Rusia i-a trimis ambasadorului SUA o notă de protest față de comentariile lui Joe Biden despre Vladimir Putin.

Partea rusă a înmânat o notă de protest ambasadorului SUA în Rusia, John Sullivan, în legătură cu declarațiile președintelui american Joe Biden despre președintele rus, a declarat Ministerul rus de Externe, scrie Interfax.

„Pe 21 martie, ambasadorul SUA John Sullivan, chemat la Ministerul de Externe al Rusiei, a fost demarat și a înmânat o notă de protest în legătură cu declarațiile inacceptabile recente ale șefului Casei Albe, Joe Biden, către președintele Rusiei.”, se arată într-un comunicat de presă.

„Astfel de declarații pun relațiile ruso-americane pe punctul de a se rupe”

După cum se menționează în document, „astfel de declarații ale președintelui american, nedemne de un om de stat de un rang atât de înalt, pun relațiile ruso-americane pe punctul de a se rupe”. „Au avertizat că acțiunile ostile întreprinse împotriva Rusiei vor primi o respingere hotărâtă și fermă”, a spus Ministerul rus de Externe.

Potrivit Ministerul de Externe al Rusiei, „în discutarea unor chestiuni bilaterale de actualitate, ambasadorului i s-a pus acut problema asigurării unor condiţii normale de muncă pentru misiunile diplomatice ruse în Statele Unite, inclusiv garanţii pentru funcţionarea neîntreruptă a acestora”.

Despre morții din Ucraina, niciun cuvânt

Nota de protest venită din partea Rusiei vine în contextul în care Joe Biden a spus despre Vladimir Putin că este "un criminal care poartă un război imoral împotriva poporului Ucrainei". Rusia este deranjată de faptul că liderul de la Kremlin este criticat, dar uită să privească și motivele pentru care se întâmplă acest lucru. De altfel, în comunicatul Ministerul rus de Externe nu s-a vorbit și despre războiul din Ucraina, despre atrocitățile provocate de soldații ruși, despre uciderea civililor, distrugerea spitalelor, școlilor, a clădirilor rezidențiale, motive care au și stat la baza afirmației lui Biden despre Putin.

„Este un criminal de război”, a precizat Biden, răspunzând la întrebarea unei ziariste, în momentul când părăsea un eveniment consacrat luptei împotriva violențelor domestice, organizat la Casa Albă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel