Rusia, gest impresionant după ce imagini cu Omran au devenit virale

Rusia s-a declarat de acord cu instituirea unui armistiţiu în oraşul sirian Alep, după ce imagini cu un băiat sirian, rănit într-un atac aerian în oraş, au devenit virale pe Internet, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.

Imaginea băiatului confuz şi obosit, stând într-o ambulanţă, plin de praf şi sânge pe faţă, surprinde ororile cu care se confruntă oraşul, un bastion rebel asediat de trupe guvernamentale susţinute de atacuri aeriene ruse, scrie news.ro.

Difuzarea unei înregistrări video cu băiatul şi reacţia internaţională aminteşte de reacţia faţă de o fotografie în care apare corpul unui copil adus la mal, pe o plajă din Turcia, anul trecut.

[citeste si]

"Acel băieţel nu a avut o zi din viaţă fără război, moarte, distrugere, sărăcie în ţara sa", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, John Kirby, despre Orman, băiatul din Alep.

Armistiţiul va permite de săptămâna viitoare livrarea unor ajutoare umanitare în Alep şi va fi un "proiect pilot" pentru viitoare posibile armistiţii, a anunţat joi seara târziu generalul rus Igor Konaşenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel