Rusia, furioasă că Israelul a bombardat Siria

Foto: ynetnews.com
Foto: ynetnews.com

Rusia a cerut o explicație Israelului cu privire la atacurile aeriene lansate asupra două ținte din apropierea Damascului pe care guvernului sirian le-a atribuit forțelor aeriene israeliene (IAF). Între timp, presa arabă pare să confirme ipoteza jurnaliștilor israelieni, care au susținut că avioanele Israelului au distrus arme pe care Iranul te livra grupării teroriste Hezbollah prin intermediului Siriei.

"Moscova este profund îngrijorată cu privire la aceste evoluții periculoase, a căror circumstanțe au nevoie de o explicație", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexander Kukashevich, citat de Ha'aretz.

Într-o scrisoare adresată Națiunilor Unite, Rusia s-a plâns de "acțiunile agresive" ale Israelului și a solicitat ca astfel de atacuri să nu se mai repete.

Siria s-a adresat și ea ONU, cerând Consiliului de Securitate "să condamne sever atacurile israelienilor și să impună sancțiuni punitive din cauza susținerii pe care Israelul o oferă organizațiilor teroriste".

Începând cu 2011, când a izbucnit războiul civil din Siria, sub forma unor proteste guvernamentale, Israelul a fost acuzată în mai multe rânduri că a bombardat ține din Siria. Oficialii Israelului nu au confirmat ori infirmat niciodată astfel de informații.

Potrivit presei arabe, opt avioane ale Israelului au participat la atacurile care au lovit Aeroportul Internațional din Damasc și regiunea Dimas. Țintele ar fi fost depozite care conțineau rachete anti-aeriene rusești. Conform presei arabe, Iranul plănuia să livreze armele grupării teroriste libaneze Hezbollah via Siria.

Israel a bombardat Siria. Prima ipoteză a presei israeliene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel