Rusia, foc și pară pe Germania, după ce canalul de știri RT a fost închis. ''Va exista cu siguranţă o reacţie"

Germania înregistrează pentru prima dată peste 80.000 de infecţii într-o singură zi  / Foto: Pexels
Germania înregistrează pentru prima dată peste 80.000 de infecţii într-o singură zi / Foto: Pexels

Rusia va reacționa după ce Germania a întrerupt difuzarea canalului de știri RT în limba germană, promite ambasadorul Serghei Neceaev.

Ambasadorul Rusiei la Berlin, Serghei Neceaev, a promis că Moscova va răspunde la anunţul privind restricţiile asupra canalului de ştiri Russia Today în limba germană (RT DE), transmite duminică dpa.

Va exista cu siguranţă o reacţie dinspre partea rusă. Nu sunt Oracolul din Delphi, dar există diferite posibilităţi. Sunt atât de mulţi jurnalişti germani în Rusia, a spus diplomatul rus.

Toţi aceşti jurnalişti se simt confortabil în peisajul media din Rusia, a adăugat el. Şi nu dorim niciun conflict. Vrem doar ca staţia noastră din Germania să aibă aceleaşi drepturi şi oportunităţi şi să poată lucra în pace, a precizat Neceaev.

De ce a suspendat Germania difuzarea prin satelit a canalului de ştiri Russia Today 



Germania a suspendat în 22 decembrie difuzarea prin satelit a canalului de ştiri Russia Today în limba germană, în absenţa unei licenţe valide.

Postul Russia Today are sediul la Moscova şi dispune de o licenţă sârbă pentru transmisia prin cablu şi prin satelit, licenţă care, potrivit RT, îi permite să fie difuzat în Germania conform legislaţiei europene.

Berlinul consideră însă că licenţa sârbă este insuficientă întrucât RT DE este în limba germană şi se adresează pieţei germane.

RT, considerat un instrument de propagandă al Kremlinului în străinătate, începuse să emită în limba germană la data de 16 decembrie. În aceeaşi zi, Youtube a suspendat contul în germană al Russia Today pentru încălcări ale condiţiilor sale de utilizare, considerând că postul încalcă directivele sale în materie de luptă contra dezinformării pe tema COVID-19.

Dialog SUA-Rusia, la 10 ianuarie, privind Ucraina şi securitatea

Washingtonul şi Moscova vor negocia la 10 ianuarie despre tensiunile legate de Ucraina şi chestiunile de controlul armamentului nuclear, a declarat luni pentru AFP un purtător de cuvânt al Casei Albe pentru probleme de securitate.

'Statele Unite sunt dornice să se angajeze în dialog cu Rusia', a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate.

O întâlnire între Rusia şi NATO ar putea avea loc apoi la 12 ianuarie, urmată la 13 ianuarie de o întâlnire între Rusia şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), din care fac parte Statele Unite, a adăugat purtătorul de cuvânt, conform Agerpres. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel