Rusia expulzează în masă muncitorii moldoveni

Rusia a început deportarea în masă a muncitorilor migranți moldoveni, scrie timpul.md, potrivit informațiilor Congresului diasporei moldovenești din Rusia.  Conform declarației copreședintelui Congresului diasporelor moldovenești din Rusia, Alexandru Calinin, făcută pe 24 septembrie pentru Jurnal TV, doar în ultimele cîteva săptămîni, din Rusia în Republica Moldova au fost deportați circa 3.500 de cetățeni ai Republicii Moldova.

"Aș vrea să atrag atenția că în viitorul apropiat va fi introdus un regim și mai strict de evidență a migrației și cifra ar putea crește de cîteva ori", - a spus Calinin. În același timp, în opinia lui, aceste acțiuni nu au nimic de-a face cu evenimentele politice recente. "Este legat doar de regimul de migrație", - a declarat reprezentantul diasporei moldovenești.

 Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova  este la curent cu deportarea în masă din Rusia a muncitorilor migranți, monitorizează îndeaproape acest proces și intenționează să ridice problema în cadrul consultărilor bilaterale moldo-ruse din luna octombrie.

Potrivit părții moldovenești, în Rusia, la acest, moment se află circa 550.000 de migranți din Republica Moldova, dintre care circa 167 mii au comis anumite încălcări ale regimului migrațional. Potrivit părții ruse, numărul muncitorilor moldoveni în Rusia depășește 700 de mii de oameni, mai scrie publicația din Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel