Rusia, culmea IPOCRIZIEI, după ce a cenzurat tot ce a putut: Google încalcă principiile cheie ale liberei circulații a informațiilor

Rusia, culmea IPOCRIZIEI, după ce a cenzurat tot ce a putut: Google încalcă principiile cheie ale liberei circulații a informațiilor / Foto: Pixabay, de Geralt
Rusia, culmea IPOCRIZIEI, după ce a cenzurat tot ce a putut: Google încalcă principiile cheie ale liberei circulații a informațiilor / Foto: Pixabay, de Geralt

Google ar fi exclus site-urile Ministerului Apărării și al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei din rezultatele căutării pentru publicul rus.

Google ar fi exclus site-urile Ministerului Apărării și al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei din rezultatele căutării pentru publicul rus. Rusia, însă dă dovadă din nou de ipocrizie și se arată deranjată de această restricție, asta deși Kremlinul a cenzurat tot ce a putut, blocând Facebook, Instagram, Whatsapp și Google News. Cu tupeu, Roskomnadzor a cerut administrației Google să elimine imediat restricțiile privind rezultatele căutării de pe site-urile web oficiale ale agențiilor guvernamentale ruse, precum și să explice motivele introducerii lor, scrie Interfax.

VEZI ȘI: Cenzura lui Putin, de neoprit. Au blocat și Google News

„Conform rapoartelor, motorul de căutare american Google a exclus site-urile web ale Ministerului Apărării al Federației Ruse și ale Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse din rezultatele căutării pentru publicul rus”, a spus RKN într-un comunicat. 

Roskomnadzor nu s-a oprit aici și a mai susținut că „astfel de acțiuni ale Google încalcă principiile cheie ale liberei circulații a informațiilor” în Federația Rusă și, de asemenea, „subliniază poziția anti-rusă a companiei americane de IT în războiul informațional împotriva Rusiei”. O declarație halucinantă, în contextul în care chiar ei au limitat accesul liberei circulații a informațiilor în Rusia, au interzis cuvântul război, au închis instituții media independente și au solicitat presei să dea doar informațiile propagandiste emise de Kremlin.

Legea cenzurii din Rusia

Roskomnadzor a reamintit anterior că Rusia a adoptat recent o lege care incriminează difuzarea în public a informațiilor false cu bună știință despre activitatea Forțelor Armate ale Federației Ruse (articolul 207.3 din Codul penal).

Anterior, din același motiv, accesul la o serie de mass-media străine și rusești a fost blocat în Rusia, dar și Facebook și Instagram. Jurnalistul Alexander Nevzorov a devenit inculpat într-un dosar penal în temeiul unui nou articol din Codul penal privind diseminarea informațiilor false cu bună știință despre acțiunile armatei ruse sub masca unor rapoarte fiabile.

VEZI ȘI: Jurnalistul rus Alexander Nevzorov s-a ales cu dosar penal, după ce a vorbit despre războiul din Ucraina pe Instagram și Youtube

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel