Rusia, critici după decizia lui Trump: ”Regretăm această alegere”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Rusia consideră că noua strategie a administrației Trump pentru Afganistan, care în opinia Moscovei se bazează mai ales pe ''recurgerea la forță'', este fără perspectivă, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul de externe rus Serghei Lavrov, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Rusia regretă că această nouă strategie anunțată de Washington se bazează mai ales pe metode de recurgere la forță, a indicat șeful diplomației ruse. Suntem convinși că această cale nu are viitor, a adăugat el.

Trump a aprobat o prezență americană extinsă în Afganistan, deși nici el și nici liderii săi militari nu au prezentat detalii despre numărul militarilor care vor fi desfășurați sau perioada de timp.

Donald Trump a deschis ușa trimiterii suplimentare de soldați americani în Afganistan, accentuând în același timp presiunea asupra Pakistanului acuzat că este un refugiu pentru "agenți ai haosului" și vorbind despre un posibil dialog între Kabul și talibani.

Într-un discurs rostit pe un ton solemn, președintele american nu a oferit nicio cifră sau termen, considerând că ar fi "contraproductiv", dar a subliniat convingerea sa că o retragere rapidă din Afganistan ar crea un vid de care ar profita "teroriștii", atât cei din Al-Qaida, cât și din gruparea Statuk Islamic (SI).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel