Rusia cere garanţii juridice de la SUA privind amplasarea scutului antirachetă în România

Rusia a cerut marţi garanţii juridice din partea Statelor Unite, referitor la acordul încheiat cu România pentru a găzdui elemente ale scutului antirachetă american la o bază militară românească, a anunţat marţi Ministerul rus al Afacerilor Externe.

"În această situaţie, este şi mai necesar să primim garanţii juridice din partea Statelor Unite, asupra faptului că sistemul antirachetă care urmează să fie amplasat în Europa nu este îndreptat împotriva forţelor strategice nucleare ruse", a anunţat Ministerul rus al Afacerilor Externe, citat de agenţiile de presă ruseşti.

"Trebuie rezolvată rapid această problemă. În plus, suntem convinşi de necesitatea de a ne pune de acord asupra concepţiei şi arhitecturii scutului antirachetă european, inclusiv din punct de vedere al impactului său asupra securităţii regionale şi mondiale", a adăugat ministerul.

EXCLUSIV: Ce radare vor fi amplasate la Deveselu. De Ce s-a ales operarea de pe uscat. UPDATE – Rampele din Oltenia vor putea lansa 24 de rachete interceptoare

Ironia sorţii, baza aeriană aleasă pentru acest scut, privit cu neîncredere de Moscova, a fost construită în 1952 cu ajutorul Uniunii Sovietice şi a primit primele avioane MIG staţionate în România, comentează AFP.

Citește și:

Americanii sunt aşteptaţi de nouă ani la Deveselu de către localnici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel