Urmărește emisiunea live


Rusia, blocare Telegram. Mii de ruși, în stradă

vladimir putin
vladimir putin

Mii de ruşi, inclusiv Alexei Navalnîi, opozantul ''numărul unu'' faţă de Kremlin, au manifestat luni la Moscova împotriva întăririi supravegherii asupra Internetului, după blocarea de către autorităţile ruse a serviciului de mesagerie Telegram, relatează AFP. 

Autorizată de către Primăria Moscovei, manifestaţia a reunit în centrul capitalei circa 8.000 de persoane, potrivit poliţiei şi organizatorilor, o cifră relativ mare pentru o adunare a opoziţiei. O manifestaţie similară împotriva restricţiilor asupra Internetului a reunit doar o mie de persoane la Moscova în august 2017. 

Manifestanţii purtau pancarte cu sloganuri antiguvernamentale şi drapele ruseşti, scandând uneori Putin este un hoţ sau Nu rămâneţi tăcuţi, potrivit jurnaliştilor AFP la faţa locului. 

Navalnîi s-a adresat apoi mulţimii, mulţumindu-i cofondatorului Telegram, Pavel Durov, pentru că a înfiinţat mesageria criptată, apreciată de numeroşi ruşi. 

Durov a calificat manifestaţia ca fiind fără precedent, într-un text publicat pe reţeaua socială Vkontakte la adresa manifestanţilor. Energia voastră schimbă lumea, a afirmat el. 

La jumătatea lunii aprilie, autorităţile ruse au ordonat blocarea aplicaţiei cu 200 de milioane de utilizatori (dintre care 7 % în Rusia). Blocarea Telegram a avut loc la puţin timp după alegerea lui Vladimir Putin pentru un al patrulea mandat şi cu mai puţin de o lună înainte de învestirea lui în funcţie pe 7 mai.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel