Rusia, atacuri în rafală la adresa României, cu referiri la Moldova. După Medvedev, și Peskov vine cu declarații controversate. "O țară neprietenoasă pentru noi"

Rusia, atacuri în rafală la adresa României, cu referiri la Moldova. După Medvedev, și Peskov vine cu declarații controversate. "O țară neprietenoasă pentru noi" / Foto: Kremlin.ru
Rusia, atacuri în rafală la adresa României, cu referiri la Moldova. După Medvedev, și Peskov vine cu declarații controversate. "O țară neprietenoasă pentru noi" / Foto: Kremlin.ru

După Medvedev, și Peskov face declarații controversate despre România și Republica Moldova.

Autoritățile moldovenești iau decizii care vizează pierderea suveranității acestei țări, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, menționând din nou România în acest context.

În cadrul comunicării cu jurnaliştii, lui Peskov i s-a cerut să comenteze postarea de pe Telegram a vicepreşedintelui Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, dedicată Moldovei, în care se spune că "nu mai există o astfel de ţară", din moment ce "șefii locali au vândut-o României, devenind trădători ai patriei lor". Peskov a fost întrebat dacă Kremlinul este de acord cu opinia că nu mai există o țară ca Moldova, scrie Interfax.

VEZI ȘI: Medvedev spune că nu au rost discuțiile cu autoritățile din Republica Moldova după ce au ”vândut țara României”

Peskov: Vedem o derivă spre absorbție de către România

"Ei și-au distrus deja limba, nu o mai numesc limba moldovenească. Vedem o deriva spre absorbție de către România, vedem acțiuni care vizează îngrădirea în mod deliberat a propriei suveranități și așa mai departe. În acest sens, într-adevăr, sunt lucruri destul de interesante care se întâmplă acolo", a răspuns secretarul de presă prezidenţial.

În același timp, potrivit acestuia, aceste procese "nu se corelează cu starea de spirit din societate".

"Toți vedem proteste, vedem un număr mare de cei care nu sunt de acord cu o astfel de politică în țară”, a explicat el

Peskov, acuzații la adresa conducerii Republicii Moldova

În plus, Peskov a spus că "actuala conducere a Moldovei se îndreaptă rapid spre deja binecunoscuta rusofobie".

"Ei cred că ar trebui să fie un atribut absolut obligatoriu al integrării europene – să urăști Rusia și orice manifestare pro-rusă", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Potrivit acestuia, această politică nu corespunde stării de spirit din societatea moldovenească.

"Cu toate acestea, desigur, aceasta este o țară care acum încearcă rapid să devină o țară neprietenoasă pentru noi", a adăugat Peskov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel