Medvedev spune că nu au rost discuțiile cu autoritățile din Republica Moldova după ce au ”vândut țara României”

Dmitri Medvedev/ Agerpres
Dmitri Medvedev/ Agerpres

Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, consideră că Rusia nu are absolut nimic de discutat cu autoritățile din Republica Moldova. 

Dmitri Medvedev a făcut postarea pe canalul său de Telegram, comentând interdicţia impusă la adresa preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

”Ei bine, în primul rând, în momentul de faţă, nimeni nu intenţionează să meargă acolo. Poate cumva mai târziu. Și, în al doilea rând, nici nu mai există o astfel de ţară”, a scris Medvedev. Acesta a adăugat că autorităţile moldoveneşti ”au vândut” ţara României, ”devenind trădători ai Patriei lor”, şi, drept urmare, potrivit lui Medvedev, nici nu mai are rost să se discute cu ele despre absolut nimic.

”Să lăsăm poporul să se ocupe de ele. Şi să decidă în cele din urmă cine sunt ei - moldoveni sau români”, a conchis politicianul.

Premierul moldovean, Dorin Recean, a declarat, într-un interviu acordat pentru postul de televiziune TV8, că autorităţile moldoveneşti i-au interzis accesul pe teritoriul republicii preşedintelui rus, Vladimir Putin. Recean a subliniat că în Republica Moldova a intrat în vigoare o ”listă a cetăţenilor ruşi” cărora li se interzice accesul în ţară, printre care se află inclusiv preşedintele Rusiei. El a menţionat că această ”listă lungă” nu a fost făcută publică şi că unii oficiali ruşi află că sunt incluşi pe ea doar atunci când încearcă să intre pe teritoriul republicii, conform Rador. 

Este a doua oară, în câteva zile, când Medvedev se referă la România

Marți, el a afirmat că o "împărţire liniştită" a Ucrainei este "mai bună" decât un război mondial. Dmitri Medvedev a invocat în context "aspiraţii" în acest sens ale Poloniei, Ungariei şi României, informează TASS.

"Lumea este bolnavă şi, foarte probabil, se află în pragul unui nou război mondial. Este el inevitabil? Nu, nu este", a spus Medvedev, susţinând un discurs în faţa participanţilor maratonului "Ştiinţa".

El a afirmat că este mai bună o "împărţire liniştită" a Ucrainei, decât statutul ei de membru în NATO sau un război mondial. "Lăcomia şi răutatea, ura, ambiţiile sunt mai puternice decât raţiunea şi gândirea sănătoasă. Polonia să-şi ia regiunile vestice ale Ucrainei, dar să spunem direct, şi Ungaria şi România visează de mai multe decenii", a afirmat Medvedev.

Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel