Rusia, atac fără precedent la adresa SUA

Statele Unite încearcă să creeze "anarhie" în Orientul Mijlociu, alimentând extremismul pentru a exercita dominaţie asupra întregii lumi, a acuzat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe  în Consiliul de Securitate ONU. În replică, ambasadorul american, Samatha Power, a dat o replică pe măsura acuzațiilor oficialului rus.

Serghei Lavrov a menţionat raidurile aeriene efectuate în Siria de o coaliţie internaţională coordinată de SUA, intervenţia americană în Irak (lansată în 2003) şi operaţiunule aeriene în Libia (în 2011), acuzând Washingtonul că încalcă "principii fundamentale" ale Cartei ONU.

"Toate aceste acţiuni sunt încercări de dominare a lumii, reacţionând peste tot şi utilizând forţa militară în mod unilateral pentru a atinge interesele proprii", a afirmat Lavrov, potrivit Russia Today, în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU pe tema păcii şi securităţii.

Citește și: Noua Ordine Mondială. Care sunt planurile secrete, DEZVĂLUITE de Henry Kissinger

"Toate aceste acţiuni au adus anarhia şi instabilitatea în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii, creând terenul propice pentru amplificarea extremismului", a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

În replică, ambasadorul Statelor Unite la ONU, Samantha Power, a criticat Rusia pentru blocarea acţiunilor Consiliului de Securitate ONU împotriva regimului din Siria şi pentru antrenarea rebelilor separatişti din estul Ucrainei, potrivit ABCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel