Rusia ar putea reveni în G8, susține șeful diplomației germane

Rusia ar putea reveni în G8 dacă și-ar exprima disponibilitatea de a coopera în conflictele din Ucraina și Siria, a declarat ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, pentru ziarul Bild am Sonntag, conform DPA.

"Dacă reușim cu succes să evităm alte tensiuni viitoare în Ucraina și dacă Rusia este pregătită să lucreze în continuare cu noi pentru a găsi o soluție în Siria, Occidentul nu ar trebui să mai aibă vreun interes să țină Rusia în afara discuțiilor dintre marile națiuni occidentale", a spus Steinmeier, relatează Agerpres.

Rusia a fost exclusă anul trecut din G8 și i-au fost impuse sancțiuni după ce a anexat peninsula Crimeea și a sprijinit combatanții separatiști din estul Ucrainei.

[citeste si]

"Nu a fost niciodată intenția noastră să izolăm Rusia și să reducem G8 permanent la G7", a spus Steinmeier.

Pe de altă parte, șeful diplomației germane consideră că Moscova este interesată în identificarea unei soluții pentru conflictul din Siria. "Nu trebuie să subestimăm faptul că Rusia, cu o populație musulmană de câteva milioane, se simte serios amenințată de evoluțiile din Orientul Mijlociu", a afirmat el.

"Rusia nu are niciun interes, așa cred, să fie prezentă în Siria pentru ani de zile și să fie trasă din ce în ce mai adânc într-un război. De aceea am impresia că Rusia de asemenea caută în mod sincer o modalitate de a pune capăt catastrofei siriene", a punctat ministrul de externe german.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel