Rusia anunţă că o explozie a avariat crucişătorul de rachete Moskva. Ucrainenii spun că a fost lovit de două rachete

Crucişătorul de rachete Moskva, a fost grav avariată după ce muniţia de la bord a explodat
Crucişătorul de rachete Moskva, a fost grav avariată după ce muniţia de la bord a explodat

Cea mai importantă navă din flota rusă a Mării Negre, crucişătorul de rachete Moskva, a fost grav avariată după ce muniţia de la bord a explodat, a declarat joi agenţia Interfax, citând ministerul rus al apărării, transmite Reuters. 

Conform sursei citate, toţi membrii echipajul au fost evacuaţi şi în prezent este investigată cauza incendiului. Nava de 12.500 de tone are un echipaj de aproximativ 500 de membri.

'În urma unui incendiu la bordul crucişătorului de rachete Moskva, muniţia a a explodat. Nava a fost grav avariată', dar 'echipajul a fost evacuat în totalitate', a informat ministerul rus al apărării într-un comunicat. Interfax nu a oferit mai multe detalii.

Autorităţile ucrainene spun că rachetele sale au provocat un incendiu la bordul crucișătorului

Un atac cu rachete a provocat un incendiu la bordul crucişătorului rus Moskva, au anunţat autorităţile ucrainene miercuri seară, transmite AFP. 'Rachetele Neptun care protejează Marea Neagră au cauzat pagube semnificative acestei nave ruseşti', a declarat guvernatorul ucrainean al regiunii Odesa, Maxim Marcenko.

Oleksii Arestovici,, un consilier al preşedintelui ucrainean, a confirmat pe Youtube atacurile ucrainene asupra navei, fără a indica, la rândul său, poziţia acesteia. 'Arde intens. Acum. Şi cu această mare agitată, este imposibil să ştim când vor putea primi ajutor', a spus el, asigurând că la bord se aflau cei '510 membri ai echipajului'. Aceste afirmaţii nu au putut fi imediat verificate de AFP dintr-o sursă independentă.

Niciun incendiu la bordul unei nave militare nu a fost raportat deocamdată de agenţiile ruse de presă. Pe 24 martie, la o lună de la începerea invaziei ruse în Ucraina, marina ucraineană a susţinut că a distrus o navă rusească de transport de trupe ancorată în portul Berdiansk, oraş situat în apropiere de Mariupol, la Marea Azov., potrivit Agerpres.

Vezi și: Rusia ameninţă să atace centre de comandament din Kiev

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel