Rusia anunţă că a lansat din nou rachete de croazieră şi hipersonice contra unor ţinte militare aflate în sudul Ucrainei

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Rusia a lovit, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, Ucraina cu rachete de croazieră lansate de pe nave aflate în Marea Neagră şi Marea Caspică, şi a utilizat, pentru a doua zi consecutiv, rachete hipersonice, de data aceasta pentru a distruge un depozit de carburant al armatei ucrainene în sudul ţării, transmit AFP şi Reuters. 

'O importantă rezervă de carburant a fost distrusă de rachete de croazieră Kalibr trase dinspre Marea Caspică, precum şi de rachete balistice hipersonice trase de sistemul aeronautic Kinjal dinspre spaţiul aerian al Crimeii', a indicat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Acesta afirmă că lovitura s-a produs în regiunea Nikolaev şi că ţinta distrusă era 'principala sursă de aprovizionare cu carburant a vehiculelor blindate ucrainene' desfăşurate în sudul ţării.

'Rachete de croazieră Kalibr au fost lansate din apele Mării Negre împotriva uzinei Nijîn care repară vehicule blindate avariate în luptă', a mai afirmat purtătorul de cuvânt Igor Konaşenkov.

Tot duminică, Ministerul Apărării a anunţat că 'rachete de mare precizie' au lovit un centru de antrenament al forţelor speciale ucrainene în regiune Jitomir, la 150 km vest de Kiev.

'Mai mult de 100 de membri ai forţelor speciale (ucrainene) şi mercenari străini au fost ucişi', a indicat ministerul rus, scrie Agerpres.

Citește și: Rusia spune că a utilizat rachete hipersonice 'Kinjal' care sfidează toate sistemele de apărare antiaeriană, o premieră

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că a utilizat cu o zi în urmă rachete hipersonice 'Kinjal' pentru a distruge un depozit subteran de arme şi muniţii aeriene în vestul Ucrainei, ceea ce reprezintă o premieră, relatează AFP şi EFE.

Acest tip de rachetă, cu manevrabilitate ridicată, sfidează toate sistemele de apărare antiaeriană, potrivit Moscovei. Utilizarea acestui tip de rachetă este o premieră în conflictul din Ucraina, potrivit agenţiei de presă oficiale RIA Novosti.

Important depozit subteran de rachete şi muniţie de aviaţie ale armatei ucrainene din localitatea Deliatin, distrus de 'Kinjal'

'La 18 martie, complexul aeronautic 'Kinjal' cu rachetele sale balistice hipersonice a distrus un important depozit subteran de rachete şi muniţie de aviaţie ale armatei ucrainene în localitatea Deliatin, în regiunea Ivano-Frankivsk', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, în cursul conferinţei sale de presă zilnice. Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel