Rusia, ameninţări la adresa României. "Moscova va lua măsuri"

Rusia, ameninţări la adresa României. "Moscova va lua măsuri" / Foto: Pixabay
Rusia, ameninţări la adresa României. "Moscova va lua măsuri" / Foto: Pixabay

Rusia lansează ameninţări la adresa României.

Rusia amenință România, în cazul în care Ucraina va folosi avioane F-16 ce vor decola de pe teritoriul României. Ambasada Federaţiei Ruse în România a transmis, miercuri, prin intermediul reţelelor sociale, "poziţia Federaţiei Ruse cu privire la avioanele F-16 transferate Ucrainei de către NATO".

Mai exact, ambasada a postat o declaraţie a purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, dar și un comentariul șefului delegației ruse la o reuniune a OSCE, scrie Ziarul de Iași.

Recent, purtătoarea de cuvânt al MAE Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că "ţinând cont de distrugerea unei părţi semnificative a infrastructurii aerodromurilor de pe teritoriul Ucrainei, există o mare probabilitate că avioanele tactice de luptă F-16 transferate forţelor armate ucrainene de către statele membre NATO vor efectua zboruri din bazele aeriene din Polonia, Slovacia şi România”.

Avertizările Rusiei

Astăzi, 13 decembrie, în cadrul şedinţei plenare a OSCE, şeful delegaţiei ruse la Viena pentru securitatea militară şi controlul armelor, Konstantin Gavrilov, a declarat că Rusia avertizează cu fermitate că "utilizarea avioanelor tactice de luptă F-16 de pe teritoriul statelor menţionate mai sus va fi considerată de Moscova drept participare a acestor ţări la conflictul din Ucraina şi va obliga Rusia să ia măsuri adecvate", arată Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Amenințările Rusiei vin în contextul în care România a inaugurat luna trecută la Baza Aeriană 86 Feteşti un centru european de instruire pentru pilotarea aeronavelor F-16. Acesta va pregăti piloţi români pentru operarea aeronavelor F-16 care vor intra în dotarea Forţelor Aeriene ale României, dar şi piloţi din aviaţii aliate şi partenere, inclusiv din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel