Rusia amenință cu represalii dure la apariția navelor americane Aegis în Marea Neagră

Sistemul american antirachetă alimentează cursa înarmărilor în lume, a afirmat vicepremierul rus Dmitri Rogozin pentru RIA Novosti, atrăgând atenția că Rusia va reacționa în modul cel mai dur la apariția navelor americane echipate cu sisteme antirachetă Aegis în largul coastelor sale.

"Apariția navelor americane echipate cu sisteme antirachetă în largul coastelor rusești va provoca reacția cea mai dură din partea Moscovei, așa cum va fi cazul cu orice altă țară într-o situație similarâ", a afirmat, luni, vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin.

În opinia oficialului de la Kremlin, sistemul american antirachetă, în forma sa actuală, are un rol "rol destabilizator" în relațiile dintre Rusia și tarile membre ale Alianței Nord-Atlantice, alimentand cursa înarmărilor în lume.

Dmitri Rogozin și-a argumentat afirmația, susținând că: "Principala caracteristică a forțelor noastre (strategice, n.r.) este că acestea sunt amplasate pe teritoriul nostru suveran. Noi nu ne implantăm sistemele antirachetă în largul coastelor americane deoarece nu avem proiecte expansioniste și agresive. Și nu dorim să destabilizăm alte regiuni", a mai adăugat Rogozin.

Totodată, Rogozin a avertizat că o astfel de politică nu exclude posibilitatea de a echipa nave rusești de război cu sisteme de reperare de lungă distață.

Proiectul scutului american antirachetă din Europa are mai multe componente, în care intră navele american echipate cu sistemul Aegis cât şi cei 24 de interceptori tereştri de la baza aeriană de la Deveselu din judeţul Olt, România.

Aegis-ul american este un sistem de apărare antirachetă de detectare și urmărire automată avansată care permite lovirea unor ținte de suprafață, aeriene și submarine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel