Rusia amenință că furnizarea de F-16 către Ucraina va expune Occidentul la "riscuri colosale"

Rusia amenință că furnizarea de F-16 către Ucraina va expune Occidentul la "riscuri colosale" / Foto: Pixabay, de Military_Material
Rusia amenință că furnizarea de F-16 către Ucraina va expune Occidentul la "riscuri colosale" / Foto: Pixabay, de Military_Material

Rusia spune că furnizarea de F-16 către Ucraina va expune Occidentul la "riscuri colosale"

Ţările occidentale se expun la "riscuri colosale" dacă furnizează Ucrainei avioane de luptă F-16, a declarat viceministrul rus de Externe, Aleksandr Gruşko, citat sâmbătă de agenţia oficială de presă TASS. Gruşko a răspuns astfel la o întrebare despre implicaţiile furnizării avioanelor, pe care Ucraina le cere de la ţările NATO.

Angajamente de a livra avioanele încă nu au fost obţinute, dar preşedintele american Joe Biden le-a spus vineri liderilor G7 că Washingtonul sprijină programe comune ale aliaţilor de formare pentru piloţi ucraineni pe F-16, au declarat înalţi oficiali americani, relatează Agerpres.

"Noi vedem că ţările occidentale încă aderă la scenariul escaladării. Aceasta implică riscuri colosale pentru ei înşişi", a declarat Gruşko.

"În orice caz, acest lucru va fi luat în considerare în toate planurile noastre şi avem toate mijloacele necesare pentru a atinge obiectivele pe care le-am stabilit", a adăugat el.

Prigojin afirmă că mercenarii Wagner controlează în întregime oraşul Bahmut, Ucraina dezminte

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a anunţat sâmbătă că forţele ruse controlează în întregime oraşul Bahmut din estul Ucrainei, teatrul uneia din cele mai sângeroase bătălii de când Rusia a invadat Ucraina, transmite Reuters.

Agenţia nu a reuşit să confirme din surse independente afirmaţia lui Prigojin, care a fost contrazis de un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Serhi Cervatîi, care a fost categoric: "Nu este adevărat. Unităţile noastre luptă la Bahmut".

Prigojin a apărut într-o înregistrare video, purtând uniformă de luptă, în faţa unei formaţii de luptători cu steaguri ruseşti şi ale Wagner, şi a declarat, pe fundalul sonor al unor explozii îndepărtate, că "astăzi la orele 12, Bahmutul a fost cucerit în întregime" şi că "am cucerit întreg oraşul, casă cu casă".

El a adăugat că mercenarii din subordinea sa urmează să se retragă de pe poziţiile de la Bahmut joia viitoare, pentru refacere şi odihnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel