RUSIA amenință cu un ATAC NUCLEAR. Radu Tudor: Avem de-a face cu o nouă realitate

Radu Tudor
Radu Tudor

Ambasadorul Rusiei în Danemarca, Mihail Vanin, a avertizat că scutul antirachetă este o țintă a rușilor, iar consecințele alăturării la "scutul condus de americani" sunt devastatoare: rachetele nucleare rusești vor ținti către țările care sunt parte a sistemului. 

Avertismentul lui Mihail Vanin vine în contextul în care Danemarca vrea să se alăture scutului antirachetă al NATO, sistem din care va face parte și România, prin scutul antirachetă de la Deveselu, care ar urma să fie gata anul acesta, potrivit unei declarații a premierului Victor Ponta. Ambasadorul rus a adăugat că toate țările care se alătură sistemului antirachetă NATO vor fi țintele rachetelor balistice ruse. 

O nouă realitate. Rusia atacă 

"Trebuie să fim deja obișnuiti cu retorica agresivă a Rusiei. Avem de-a face cu o nouă realitate. Moscova revine la retorica și la comportamentul din perioada Războiului Rece. Rusia preia teritorii ale unor state independente prin forță militară, sprijină ofensiva din estul Ucrainei și amenință și alte state membre NATO", a precizat Radu Tudor, duminică dimineață, la Antena 3. Jurnalistul a precizat că "probabil va trece foarte scurt timp" până când Rusia va respinsă ca partener de către toată statele democratice. 

"Este foarte clar pentru toată lumea că scutul antirachetă poate fi folosit în regim de auto-apărare", a precizat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel