Rusia, alegeri SUA. Facebook va prezenta Congresului publicitatea legată de Rusia

Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, promite mai multă transparenţă în ceea ce priveşte reclamele din cadrul reţelei, vizate fiind în primul rând postările propagandistice.

În  SUA se cercetează modul în care Rusia s-ar fi implicat în alegerile locale de anul trecut, în urma cărora Donald Trump a devenit preşedinte. Parte a acestui scandal o constituie reclamele politice cumpărate de anumite organizaţii ruseşti în timpul alegerilor.

În urmă cu două săptămâni, Facebook a dezvăluit că sute de conturi false, probabil activate din Rusia, au fost folosite pentru cumpărarea de publicitate cu scopul de a alimenta tensiunile politice în Statele Unite, înainte și după alegerile prezidențiale din 2016.

Facebook a anunţat că va oferi comisiilor de anchetă ale Congresului american informaţiile pe care le deţine şi că va lua măsuri pentru creşterea transparenţei reclamelor politice cumpărate la nivel global în cadrul propriei reţele de socializare.

Zuckerberg promite că orice utilizator va putea vedea ce pagină a cumpărat reclama afişată. Mai mult, utilizatorii vor putea vedea toate campaniile derulate de o pagină, precum şi audienţele vizate de reclamele respective.

Acesta mai spune că Facebook conlucrează cu autorităţile germane în vederea alegerilor care vor avea loc în acest week-end. Au fost şterse mii de conturi false fără să se spună exact pentru ce motiv.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel