Rusia acuză UE că blochează vaccinurile ruseşti anti-COVID-19

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei acuză UE că blochează vaccinurile ruseşti anti-COVID-19.

Uniunea Europeană (UE) blochează vaccinurile ruseşti anti-COVID-19, a acuzat marţi şeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narâskin, informează  Agerpres, citând dpa.

"În spatele acestui lucru se află o competiţie inamicală, banala corupţie şi o politică inumană în care bolile, suferinţa şi moartea oamenilor se află pe planul doi", a declarat Narâşkin, potrivit unui comunicat publicat de SVR.

În opinia lui Narâşkin, UE împiedică aprobarea vaccinului rusesc Sputnik-V în Europa din raţiuni politice. Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) verifică de mai multe săptămâni vaccinul rusesc Sputnik-V şi este de aşteptat că va decide aprobarea lui în vară.

"Rezistenţa oficialilor UE este o adevărată frână în calea extinderii vaccinării în ţările europene.", a spus Narâşkin.

Acuză UE, dar ei vaccinează doar cu seruri rusești



Rusia a acuzat în mai multe rânduri Occidentul de manevre politice împotriva vaccinului său, care a fost aprobat până acum pentru utilizare în aproape 70 de ţări. De altfel, liderii ruşi au declarat la rândul lor la începutul pandemiei că Rusia nu va aproba vaccinuri occidentale utilizate la scară largă produse de companii precum Moderna şi BioNTech, subliniind că ruşii ar trebui să dezvolte în schimb propriul lor vaccin.

Nici acum în Rusia nu se folosesc alte vaccinuri autorizate în UE, ei folisind pentru imunizare doar seruri rusești, în special Sputnik-V. Totuși, Serghei Narâşkin a declarat de asemenea că UE pregăteşte "o altă campanie de denigrare", prin faptul că acuză Rusia de susţinerea mişcării anti-vaccinare din alte ţări.

Fondul rus de investiţii directe (RDIF), care a finanţat dezvoltarea vaccinului Sputnik-V, a semnat contracte cu companii farmaceutice din Brazilia, India, China, Iran, Coreea de Sud, Kazahstan şi Belarus pentru producţia acestui ser, autorizat până în prezent în 61 de ţări. În afară de Sputnik-V, care are o eficacitate de 91,6% şi un preţ pe doză de sub 10 dolari, Rusia a înregistrat alte două vaccinuri anticoronavirus, dar și vaccinul monodoză Sputnik Light.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel