Viceministrul rus de externe acuză Ucraina în faţa Consiliului de Securitate al ONU că nu aplică acordurile de la Minsk

pexels
pexels

Viceministrul rus de externe Serghei Verşinin a acuzat Ucraina în faţa Consiliului de Securitate al ONU că nu aplică acordurile de la Minsk din 2015.

Viceministrul rus de externe Serghei Verşinin a acuzat Ucraina în faţa Consiliului de Securitate al ONU că nu aplică acordurile de la Minsk din 2015, fără a intra în detalii asupra acuzaţiilor occidentale despre o posibilă invazie rusă, calificate drept 'speculaţii', relatează France Presse, citat de Agerpres.

'Nu vă păcăliţi singuri' în legătură cu acest subiect şi la această întâlnire, a cerut Serghei Verşinin, care şi-a dedicat cea mai mare parte a intervenţiei acordurilor de la Minsk, destinate să pacifice estul separatist al Ucrainei.

Rusia nu este parte în conflictul din est între guvernul ucrainean şi separatişti, a asigurat ministrul rus, încercând să recitească diferite puncte ale acordurilor de la Minsk.

'Nu există altă soluţie decât aplicarea documentului' acestor acorduri, a spus el, exprimându-şi regretul că autorităţile ucrainene nici măcar nu au deschis un dialog cu separatiştii, aşa cum prevede documentul.

Pe un ton foarte măsurat, oficialul rus a vorbit despre 'atrocităţile' comise în estul Ucrainei, dar fără a folosi termeni ca crime de război sau genocid, aşa cum a menţionat recent Moscova.

În timpul intervenţiei sale, ambasadorul ucrainean la ONU, Serghi Kisliţia, şi-a scos ostentativ telefonul mobil pentru a-l consulta.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de mai mulţi ani că nu pun în aplicare acordurile de la Minsk, semnate sub egida Franţei şi Germaniei.

Kievul încearcă să convingă Occidentul că acordurile de la Minsk sunt contrare intereselor Ucrainei, a mai spus viceministrul rus de externe Serghei Verşinin, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU.

'Politicienii ucraineni încearcă în mod constant să perpetueze în Occident opinia conform căreia acordurile de la Minsk sunt contrare intereselor Ucrainei.

Dar dacă sarcina de a construi pacea pe propriul teren este în interesul naţional al Ucrainei, astfel de declaraţii nu ar trebui făcute', a declarat el, citat de agenţia oficială de presă rusă TASS.

Reuniunea anuală a Consiliului de Securitate, sub preşedinţia rusă, era planificată de mult timp

Statele Unite şi Marea Britanie au decis în ultimul moment să participe alături de miniştri, având în vedere criza actuală dintre Occident şi Rusia în jurul Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel