Rusia acuză Germania că refuză să coopereze în ancheta cazului Navalnîi

Rusia acuză Germania că ar refuza să coopereze în investigația privind otrăvirea lui Alexei Navalnîi.

Rusia a acuzat Germania că "refuză categoric" să coopereze la investigaţiile poliţiei ruse privind otrăvirea opozantului Alexei Navalnîi,transmite Agerpres, citând AFP.  

Poliţia rusă a anunţat în august că a declanşat verificări preliminare acest caz, refuzând să deschidă o anchetă penală oficială pentru că nu ar fi existat elemente suficiente care să acrediteze teza otrăvirii. Totul în contextul în care aceasta era confirmată de trei laboratoare europene. Totuși, poliţia şi parchetul rus au afirmat că au trimis cereri de asistenţă juridică Germaniei, Franţei şi Suediei, unde sunt situate cele trei laboratoare, rămase "fără răspuns".

"Am primit un refuz categoric din partea guvernului german de cooperare pentru a stabili adevărul privind situaţia lui Alexei Navalnîi", a afirmat într-un comunicat Ministrul rus de Externe, acuzând Berlinul că a "declanşat o vastă campanie de a acuza autorităţile ruse că l-ar fi otrăvit" pe principalul opozant al Kremlinului.

"Contrar obligaţiilor sale (...) guvernul german se opune activ controlului prealabil al anchetei asupra acestui incident efectuate în Rusia", a adăugat instituţia.

Acuză, dar nu cred în otrăvirea lui Navalnîi



Aliaţii lui Alexei Navalnîi acuză, pe de altă parte, autorităţile ruse că fac să treneze procedurile lansate de poliţie pentru a nu fi deschisă o anchetă penală. Opozantul însuşi a luat în râs de mai multe ori, în primele sale declaraţii de după ieşirea din comă, versiunea în continuă schimbare a Kremlinului privind ceea ce i s-a întâmplat de fapt.

Chiar și Vladimir Putin ar fi declarat într-o discuție cu omologul său francez că Navalnîi s-a otrăvit singur. Teza otrăvirii a tot fost pusă la îndoială, autoritățile afirmând ba că este posibil să fi fost otrăvit de serviciile secrete occidentale, când că în spatele otrăvirii s-ar afla propriii săi aliaţi sau chiar el însuşi.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel