Rusia acuză din nou UE și SUA că se implică în treburile interne ale Republicii Moldova

Rusia acuză din nou UE și SUA că se implică în treburile interne ale Republicii Moldova  /  Sursă foto: Pixbay
Rusia acuză din nou UE și SUA că se implică în treburile interne ale Republicii Moldova / Sursă foto: Pixbay

Maria Zaharova, reprezentantul oficial al Ministerului de Afaceri Externe de la Moscova, a lansat noi acuzații împotriva Statelor Unite ale Americii și Uniunii Europene.

Rusia iarăși constată o presupusă intensificare a retoricii agresive a Occidentului în ajunul alegerilor parlamentare anticipate în R. Moldova. Declarația a fost făcută de reprezentantul oficial al MAE de la Moscova, Maria Zaharova, transmite TASS. 

„Suntem constrânși să constatăm iarăși că, odată cu apropierea alegerilor parlamentare anticipate, iar acestea se vor desfășura pe 11 iulie anul curent, retorica agresivă a reprezentanților occidentali iarăși se intensifică”, a declarat aceasta.

Zaharova a făcut referire la interviul recent al șefului Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, Peter Michalko, care a criticat guvernarea din R. Moldova. „Facem apel încă o dată către SUA și UE sp renunțe la politica de implicare în treburile interne ale statelor suverane și la influențarea proceselor politice interne care se desfășoară în acest state”, a declarat aceasta.

Zaharova a adăugat că Rusia este cea care „susține relații de prietenie cu adevărat egale cu Republica Moldova, bazate pe principiile de neintervenție în afacerile interne și ale respectului față de poporul moldovenesc și disponibilității pentru dialog cu instituțiile guvernamentale”, precizează Deschide

Acuzații similare și în aprilie

La finalul lunii aprilie, Ministerul rus de Externe a acuzat Uniunea Europeană (UE) și Statele Unite ale Americii (SUA) de amestec în treburile interne ale Republicii Moldova, menționând că acest lucru „contribuie la o polarizare și mai mare a societății moldovenești”. Declarațiile au fost făcute luni, 26 aprilie, de către purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, aceeași Maria Zaharova.

La acel moment, Maria Zaharova a îndemnat UE și SUA să se abțină de la „amestecul în treburile interne ale Republicii Moldova și să nu depășească normele de etică diplomatică”.

„În mod semnificativ, în timp ce solicită Parlamentului Republicii Moldova să respecte deciziile Curții Constituționale, reprezentanții SUA și UE par să refuze să arate același respect față de acțiunile legislatorilor moldoveni. O astfel de selectivitate în evaluări confirmă încă o dată că vectorul geopolitic al Chișinăului este mai important pentru ei decât „valorile democratice” pentru care luptă”, se mai arată în nota informativă (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel