Rusia a trimis Poloniei raportul privind investigarea accidentului aviatic de la Smolensk

Smolensk
Smolensk

Preşedintele Comitetului interstatal pentru aviaţie de la Moscova (MAK) a trimis, miercuri, reprezentantului delegat al Poloniei raportul final privind rezultatele catastrofei aviatice în care a murit preşedintele polonez Lech Kaczynski, relatează RIA Novosti.

MAK a trimis concluziile investigaţiei privind prăbuşirea avionului Tu-154 în apropiere de Smolensk, prin intermediul Ambasadei Poloniei la Moscova, precizează sursa citată. La investigaţie au luat parte şi specialişti din Polonia şi SUA, informează Agerpres.

Potrivit descifrării 'cutiilor negre', găsite la locul accidentului din regiunea Smolensk, în cabina piloţilor erau prezenţi doi străini. Potrivit informaţiilor preliminare, este vorba de comandantul Forţelor Armate Aeriene ale Poloniei, generalul Andrzej Blasik, şi directorul de protocol din Ministerul polonez al Afacerilor Externe, Mariusz Kazan.

În accident din 10 aprilie şi-au pierdut viaţa 96 de persoane, dintre care 88 de pasageri şi opt membri ai echipajului. Între decedaţi, au fost însuşi preşedintele Poloniei şi soţia sa, precum şi reprezentanţi importanţi în conducerea ţării. Oficialii de la Varşovia se îndreptau spre Katyn, unde urmau să participe la o ceremonie care comemora 70 de ani de la uciderea a mii de militari polonezi în 1940 la Katyn de către poliţia secretă sovietică.

Citeşte şi:

Tragedia aeriană de la Smolensk, în vestul Rusiei, cauzată de 12 factori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel