Rusia a trimis în Marea Neagră avioane A 50 pentru a monitoriza exercițiile NATO

Eduard Pascu / 10 iun 2019 / 15:51 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Rusia a trimis pe coasta de nord-est a Mării Negre avioane de tipul A-50 de avertizare timpurie, control, comandă şi supraveghere a spaţiului aerian pentru a monitoriza situaţia aeriană în contextul exerciţiilor de amploare ale Alianţei Nord-Atlantice în regiune, a declarat luni şeful serviciului de presă al Districtului militar Sud, Vadim Astafiev, citat de RIA Novosti.

'Avioane A-50 (Mainstay, în codificarea NATO) au fost dislocate pe unul din aeroporturile militare operative din regiunea Krasnodar. După realimentare, aparatele A-50 au început să îndeplinească sarcini de monitorizare a situaţiei în zona de frontieră a Federaţiei Ruse pe coasta Mării Negre în Crimeea şi Kuban', a indicat purtătorul de cuvânt citat, fără să precizeze numărul exact de avioane A-50 mobilizate pentru această misiune.

În spaţiul aerian deasupra apelor neutre ale Mării Negre, avioanele A-50 - supranumite 'radare zburătoare' - sunt însoţite de bombardiere Su-27SM3, a afirmat Vadim Astafiev.

Potrivit acestuia, avioanele A-50 vor monitoriza situaţia din zona Mării Negre pe fondul unor exerciţii de amploare ale NATO, care au loc pe teritoriul mai multor state riverane Mării Negre, cu scopul de a fi preîntâmpinate posibile incidente în care ar putea fi implicate nave şi avioane civile, ce ar putea ajunge accidental în zona exerciţiilor desfăşurate de Alianţa Nord-Atlantică. 

Vezi și: ONU: Până la două milioane de sirieni s-ar putea refugia în Turcia în cazul intensificării confruntărilor


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24