Rusia a primit submarinul "apocalipsei", cel mai mare construit în ultimii 30 de ani. Poate provoca un "tsunami radioactiv"

Rusia a primit submarinul "apocalipsei", cel mai mare construit în ultimii 30 de ani. Poate provoca un "tsunami radioactiv"
Rusia a primit submarinul "apocalipsei", cel mai mare construit în ultimii 30 de ani. Poate provoca un "tsunami radioactiv"

Rusia a primit cel mai mare submarin construit în ultimii 30 de ani.

Forțele Navale ale Rusiei au primit un submarin al "apocalipsei" echipat cu torpile nucleare "de mărimea unui autobuz școlar", atât de puternic încât ar putea provoca un "tsunami radioactiv", scrie Daily Mail.

Submarinul Belgorod, cu o lungime de 184 de metri și o greutate de 30.000 de tone este cel mai mare submarin construit în ultimii 30 de ani. Pe el pot încăpea șase drone nucleare Poseidon lungi de 24 de metri, înarmate cu o sarcină utilă nucleară de până la 100 de megatone, relatează US Naval Institute News.

Aceste arme fără pilot ar putea produce un tsunami de până la 500 m înălțime și sunt construite pentru a provoca o contaminare radioactivă "devastatoare" pe scară largă, asemănătoare unei bombe cu cobalt.

Torpilele Poseidon sunt concepute pentru a provoca „distrugerea” orașelor de coastă importante din punct de vedere economic, „creând zone largi de contaminare radioactivă, făcându-le inutilizabile pentru activități militare, economice sau de altă natură pentru o lungă perioadă de timp”, potrivit unui document rusesc scurs în presă, tradus de BBC în 2015. 

Torpilele Poseidon ar distruge coasta SUA cu un tsunami gigantic și precipitații radioactive

De asemenea, a fost dezvăluit că arma are o rază de acțiune de mii de mile. O focoasă de această dimensiune ar distruge coasta SUA cu un tsunami gigantic și precipitații radioactive, iar experții militari ruși au sugerat că scurgerea documentului din 2015 a fost un avertisment pentru SUA.

În mai 2020, agenția de știri rusă TASS a raportat că sarcina utilă ar putea fi de până la două megatone pentru a "distruge bazele navale inamice" și are o adâncime de operare de peste 1 km. Comandantul șef al marinei ruse Nikolay Tevmenov a declarat, la ceremonia de livrare a submarinului, organizată pe 8 iulie, că acesta va fi folosit pentru "expediții de cercetare și științifice", potrivit TASS.

El a spus: "Submarinul Belgorod deschide noi oportunități pentru Rusia în efectuarea diferitelor cercetări și ajută la efectuarea diverselor expediții științifice și operațiuni de salvare în zone îndepărtate ale Oceanului Mondial".

Nava a fost construită la Șantierul Naval Sevmash din Severodvinsk, cea mai mare întreprindere  de construcții navale din Rusia, și a fost livrată pe 8 iulie la sediul Flotei de Nord a Marinei Ruse din Severodvinsk. Predarea către Marina Rusă vine după ce anul trecut au început primele teste pe mare, conform Direcției Principale secrete de Cercetare Submarină, după amenințările cu scufundarea navelor de război britanice și americane în Marea Neagră.

Misiunile submarinului vor fi ordonate de Vladimir Putin

"La 8 iulie 2022, a avut loc o ceremonie specială la Asociația de producție Sevmash (parte a United Shipbuilding Corporation), cea mai mare întreprindere de construcții navale din Rusia, pentru a semna un certificat de acceptare/livrare a submarinului de cercetare Belgorod către Marine." a declarat șantierul naval într-un comunicat raportat de TASS.

În ianuarie anul acesta, Marina Rusă a declarat că va primi "submarinul special cu drone nucleare" în 31 iulie a acestui an, ceea ce înseamnă că transferul este cu trei săptămâni mai devreme. Va fi operat de marina, dar misiunile sale vor fi controlate de președintele Vladimir Putin.

Submarinul Belgorod a fost surprins prin intermediul imaginilor satelitare la suprafața Mării Albe, împreună cu al doilea cel mai mare submarin din lume, Dmitry Donskoi, pe 26 iunie, conform analistului de apărare HI Sutton, care a etichetat Belgorod drept "submarinul apocalipsei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel