Rusia a lansat o rachetă din Kazahstan

Rusia a lansat în această seară o rachetă de la cosmodromul Baikonur.

O rachetă Soyuz a fost lansată joi seară de la cosmodromul din Baikonur, în Kazahstan, transportând pe orbită o capsulă Soyuz. La bordul acesteia se află cei trei membri ai Expediţiei 59 pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), dintre care doi sunt astronauţii care au supravieţuit unei lansări ce a avut loc în luna octombrie, când racheta a suferit o avarie imediat după lansare, fiind necesară ejectarea de urgenţă a astronauţilor şi abandonarea misiunii, conform NASA.

Astronautul Nick Hague şi cosmonautul Alexei Ovcinin trebuiau să plece pe 11 octombrie într-o misiune spaţială de şase luni, însă o defecţiune la unul dintre propulsoare, produsă la 2 minute după lansare, a condus la aterizarea de urgenţă a capsulei Soiuz, marcând un prim eşec în istoria zborurilor cu echipaj uman către ISS. Alături de cei doi, la bordul capsulei Soyuz, care a fost lansată la ora 19:14 GMT, se află şi astronautul american Christina Hammock Koch.

Un zbor de șase luni

Comandantul misiunii, Alexei Ovcinin, 47 de ani, a declarat miercuri că este încrezător în succesul acestei misiuni. Nick Hague, 43 de ani, a declarat că aşteaptă cu nerăbdare lansarea, care va fi prima sa călătorie în spaţiu. "Sunt 100% încrezător", a spus el. Aceasta este prima misiune în spaţiu şi pentru Christina Hammock Koch, 40 de ani.

Misiunea celor trei la bordul avanpostului orbital va dura 6 luni şi jumătate.

Staţia Spaţială Internaţională, unul dintre rarele exemple ce marchează cooperarea dintre Rusia şi Statele Unite într-un context de tensiuni diplomatice fără precedent între cele două ţări după Războiul Rece, se află pe orbită din 1998 la aproximativ 400 de kilometri deasupra Terrei şi se deplasează cu o viteză de 28.000 de kilometri pe oră.

Şaisprezece ţări participă la proiectul ISS, care a avut un cost de peste 150 de miliarde de dolari, finanţat în mare parte de Statele Unite şi Rusia.

Vezi și: Rusia, bombardament. A fost vizat un depozit de muniții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel