Rusia: A fost arestat un şaman care mergea pe jos spre Moscova pentru a-l "expulza" pe Putin

Şamanul Alexandr Gabişev, care de jumătate de an traversează Rusia pe jos pentru a ajunge în 2021 la Moscova şi a-l "expulza" pe preşedintele Vladimir Putin, a fost arestat într-o localitate siberiană, a informat joi presa locală, preluată de agenţia EFE.

Potrivit portalului Znak.com, Gabişev a fost reţinut în zorii zilei de joi la frontiera dintre Republica Buriatia şi regiunea Irkuţk, în estul Siberiei.

"Au venit două dube cu poliţişti, care l-au luat cu tot cu bagaj într-un vehicul, pentru a-l duce în direcţia Ulan Ude (capitala Buriatiei)", a spus unul din cei ce-l însoţesc pe şaman şi care se afla cu acesta la momentul descinderii.

Un alt martor al celor întâmplate a indicat pentru Taiga.Info că la arestarea şamanului au luat parte "zeci de membri ai serviciilor de securitate" care au înconjurat tabăra în care se aflau Gabişev şi adepţii săi şi s-au dus "direct la cortul său de campanie".

"Au intrat (în cort) şi l-au pus cu faţa-n jos", a adăugat sursa citată.

Conform însoţitorilor şamanului, Gabişev ar putea fi acuzat de constituire a unui grup extremist.

Şamanul, de 51 de ani, şi-a început în martie drumul pe jos din Extremul Orient rus spre Moscova şi până acum a parcurs aproape 3.000 de kilometri.

Obiectivul final al călătoriei sale era de a-l "expulza" pe Putin odată ajuns în capitala Federaţiei Ruse.

Într-unul din interviurile sale, şamanul a relatat că a plecat la drum cu 3.000 de ruble (circa 50 de dolari) în buzunar, dar oamenii cu care s-a întâlnit pe parcurs au început să-l ajute, ceea ce a fost esenţial pentru a putea acoperi cheltuielile expediţiei sale.

Ministerul de Interne rus a confirmat joi arestarea unui bărbat căutat pentru unele infracţiuni comise în Republica Saha (Iakutia), fără a preciza dacă este vorba de Gabişev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel