Rusia a creat o rezervă de ofițeri pentru Lukașenko

Ajutor umanitar Rusia, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Ajutor umanitar Rusia, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Vladimir Putin a anunțat că Rusia are o rezervă de ofițeri pentru Alexandr Lukașenko.

Aliatul Belarusului, Rusia, are o rezervă de ofiţeri pentru menţinerea ordinii care sunt pregătiţi să intre în ţară pentru a opri protestele, a declarat preşedintele Vladimir Putin, scrie Interfax. Oficialii din Minsk ar fi promis că nu îi vor folosi decât dacă situația va scăpa de sub control, potrivit lui Putin.

”Alexandr Grigorievici (Lukașenko) mi-a cerut să formez o anumită rezervă de ofițeri de aplicare a legii și am făcut-o. Am convenit că această forţă va fi folosită numai dacă situaţia scapă de sub control dacă extremiştii, care se ascund în spatele sloganurilor politice, depăşesc anumite limite şi încep să jefuiască, să dea foc la maşini, case, bănci, încercând să obţină controlul asupra clădirilor administrative.", a spus Vladimir Putin într-un interviu.

Președintele Rusiei susține că a avut mai multe conversații cu Lukașenko și  au ajuns la concluzia că momentan nu vor folosi rezerva de ofițeri. Forța de poliție ar fi fost creată la cererea lui Alexandr Lukașenko. Președintele Belarusului a acuzat joi Occidentul că poartă un război diplomatic, în contextul în care principalii diplomaţi ai UE urmau să se reunească. El a acuzat puterile occidentale de faptul că încearcă să exploateze instabilitatea din Belarus pentru a-i anexa teritoriul. El a acuzat alianţa militară occidentală NATO de mobilizare de forţe în apropierea frontierei cu Belarus în ultimele săptămâni, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a negat în mod repetat acuzaţiile aduse de Lukaşenko, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel